Kinderopvang

Peuteropvang De Kleine Alm

Peuteropvang De Kleine Alm in Utrecht Leidsche Rijn

Introductie

Op onze peuteropvang De Kleine Alm in Utrecht Leidsche Rijn bereidt je kind zich spelenderwijs voor op de basisschool. Onze groep weerspiegelt de diversiteit van de wijk. De kinderen en de ouders leren hierdoor heel veel van elkaar, over elkaar en met elkaar.

Peuteropvang De Kleine Alm is een ideale opstap

Op Peuteropvang De Kleine Alm leert je kind spelenderwijs, aan de hand van voorschoolse educatie. De thema’s sluiten aan bij de leeftijd en interesses van je kind. We besteden daarbij veel aandacht aan de Nederlandse taal, met respect voor de thuistaal.

We besteden ook veel aandacht aan zelfredzaamheid. Hier leren de kinderen zelf hun jas aan te trekken, hun boterham te smeren en zelf keuzes te maken. Voor je kind is dit ook de ideale plek om te oefenen met sociale vaardigheden. Hier leert je kind samen spelen, naar elkaar luisteren, samen opruimen en vooral samen plezier hebben.

Leuke speelhoeken

De peuters spelen in verschillende hoeken, waaronder de onder veel kinderen populaire bouwstad. Hier vinden ze auto’s, treinen, het poppenhuis en allerlei bouwmateriaal. In het atelier kunnen ze schilderen, knutselen, tekenen en kleien. En in de leeshoek staan allerlei boeken die per thema wisselen.

Ook in de speeltafel wisselen de materialen met ieder nieuw thema. In de lente zit er misschien wel zand in en in de herfst kastanjes en eikels. In de huishoek kunnen de peuters met poppen spelen, op het fornuis koken of koekjes bakken in de oven. Aan tafel kan er lekker gepuzzeld worden.

Genoeg buitenruimte

Buiten spelen de peuters op ons eigen pleintje, dat aansluit op onze binnenruimte. De peuters kunnen er rennen, fietsen, klimmen, klauteren en glijden. Ook is er een zandbak waar ze heerlijk in kunnen spelen. Het plein bevindt zich op het grote schoolplein van de basisschool en heeft een hek, zodat de kinderen niet opeens in verre oorden op avontuur gaan.

Bijzondere activiteiten

We gaan elk jaar samen met ouders naar de bibliotheek om te luisteren naar een verhaal. Verder hebben we allerlei thema-gebonden activiteiten. Soms maken we samen muziek, hebben we een voorstelling of wordt er eten van thuis meegenomen. Ook hebben we vaak ouderinloop, dan kunnen de ouders samen met hun kind spelen.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 161570392

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 13:50
Dinsdag
08:30 - 13:50
Woensdag
08:30 - 13:50
Donderdag
08:30 - 13:50
Vrijdag
08:30 - 13:50
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 13 13 57 86

Adres

Derde Oosterparklaan 71
3541 SC Utrecht
  • Avatar

    Richelle Graafland

    Locatiemanager