Kinderopvang

Peuteropvang De Kleine Alm

Peuteropvang De Kleine Alm in Utrecht Leidsche Rijn

Introductie

Peuteropvang de Kleine Alm is gevestigd in het schoolgebouw van basisschool Op De Groene Alm. Het lokaal is zo ingericht dat uw peuter zich optimaal kan vermaken. Er is een huishoek, een leeshoek, een bouwhoek en een ministad. Vindt uw peuter het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kan hij of zij terecht in het atelier. Natuurlijk gaan we ook naar buiten. We hebben een fijn, net nieuw ingericht plein, aansluitend aan de groepsruimte.

Voorschoolse Educatie (VE)

Bij peuteropvang de Kleine Alm komen kinderen van 2,5 tot 4 jaar. We werken met gemengde groepen die een goede afspiegeling vormen van de wijk. Dit betekent dat kinderen met én zonder doelgroepindicatie samen in een groep zitten. Met ons VE-programma Kaleidoscoop bereiden we de peuters voor op de basisschool. Hierin is veel aandacht voor de ontwikkeling van de Nederlandse taal. Onze pedagogisch medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid en kijken naar wat kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand ondernemen en wat zij interessant vinden. Via spel sluiten zij aan bij hun belevingswereld.

Onze medewerkers kijken goed naar de kinderen en het hele jaar door worden er anekdotes geschreven. Twee keer per jaar wordt KIJK! ingevuld. Dat is een kindvolgsysteem om de ontwikkeling van de kinderen te observeren, registreren en te stimuleren. Deze uitkomsten worden met u besproken en bij zorg wordt er natuurlijk samen met u een plan gemaakt.

Op pad

We gaan graag de deur uit met de peuters, bijvoorbeeld naar de bouwspeeltuin, de bosspeeltuin, de bibliotheek of het museum. Dat doen we samen met u, als ouderactiviteit in de VE.

In verband met drukte tijdens het haal- en brengmoment, adviseren we u om op de fiets te komen.
Peuteropvang de Kleine Alm werkt samen met basisschool Op De Groene Alm.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 161570392

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 13:50
Dinsdag
08:30 - 13:50
Woensdag
08:30 - 13:50
Donderdag
08:30 - 13:50
Vrijdag
08:30 - 13:50
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 13 13 57 86

Adres

Derde Oosterparklaan 71
3541 SC Utrecht
Leidsche Rijn
  • Avatar

    Mirjam de Boode

    Locatiemanager