Kinderopvang

Peuteropvang De Notendop

Peuteropvang De Notendop in Den Haag Ypenburg

Introductie

Wat biedt Peuteropvang De Notendop?

Bij De Notendop, peuteropvang Den Haag Oost heerst een warme, gezellige sfeer. Uw kind (van 2 jaar en 6 maanden tot 4 jaar) kan hier samen met leeftijdsgenootjes spelen en deelnemen aan activiteiten. Wij helpen uw kind in zijn of haar ontwikkeling op de weg naar het basisonderwijs.

Leuk en uitdagend

De activiteiten worden aangepast op de ontwikkeling van uw kind. Uw kind beleeft leuk en uitdagende activiteiten waarbij alle ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden. Samen kijken wij naar de talenten van uw kind. Want ieder kind is uniek en elk kind heeft zijn/haar eigen talenten die gezien mogen worden! Kinderen vertellen ons wat zij nodig hebben. Wij luisteren en helpen ze vooruit. Dit doen wij door ze kansen te bieden om vaardigheden te ontwikkelen. Door ze met elkaar te laten spelen om zó zelf te ontdekken hoe zij groot willen groeien.

Activiteitenaanbod

Dagelijks bieden wij creatieve -, muziek – , taal -, beweeg- of andere activiteiten aan. Wij werken met 4- tot 6-wekelijkse thema’s, welke voor een gedeelte ook aansluiten bij de thema’s van De Notenkraker. Wij bieden regelmatig activiteiten aan rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘Feest’, ‘Op de weg’, ‘Alles groeit’, ‘Hatsjieee … gezondheid’ en ‘Ik en mijn familie’. De groepen vullen het thema zelf in en de (oudere) kinderen denken hierin actief mee. We gaan hierbij ook in op de seizoenen en jaarfeesten. Het activiteitenaanbod en het spelmateriaal stemmen we af op ontwikkelingsniveau en interesse. Om dit kracht bij te zetten, maken we gebruik van de methode Peuterplein. Dit sluit aan op de methode Kleuterplein die door de meeste scholen worden gevolgd. Dit maakt de overgang naar school makkelijker en vertrouwder. Naast de methode werken wij volgens de principes van het ontwikkelingsgericht werken. Dit houdt in dat we aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Voeding op peuteropvang De Notendop

Wij vinden het belangrijk om kinderen zo gezond mogelijk op te laten groeien. Wij zijn ons bewust van de invloed die voeding op een gezonde levensstijl heeft. Hierom wordt er op onze peuterspeelzaal alleen producten ingekocht met minder verzadigde vetten, zout, suikers, geur-, kleur-, en conserveringsmiddelen. Daarnaast schenken wij alleen water, thee en melk. Natuurlijk maken wij water drinken tot een feest door bijvoorbeeld ons eigen fruitwater te maken. Zo werken wij samen aan een gezonde leefomgeving en leefstijl voor uw kind!

Samenwerking

We werken nauw samen OBS De Notenkraker.

Ligging van deze peuteropvang: Den Haag Oost

Peuteropvang De Notendop ligt in een groene, kinderrijke buurt. Aan het groots opgezette schoolplein ligt onder andere RKBS De Paradijsvogel (onderbouw) en OBS De Notenkraker, waar de peuterspeelzaal in gevestigd is. Een speels gebouw met voor ieder wat wils.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 278523973

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 27 90 98 32

Adres

Eksterhof 2
2496 HS Den Haag
Ypenburg
  • Avatar

    Bernice Egberink

    Locatiemanager