Kinderopvang

Peuteropvang de Pauwoog

Peuteropvang in Utrecht Leidsche Rijn

Introductie

Op onze peuteropvang gaat je kind een hele leuke en leerzame tijd beleven. Onze groep is een mooie, multiculturele afspiegeling van de wijk en van de rest van de wereld. De kinderen en de ouders leren hier superveel van elkaar. Dat is prachtig om te zien.

De perfecte voorbereiding

Op De Pauwoog werken we met voorschoolse educatie. Dat betekent dat je kind al spelend wordt voorbereid op de basisschool. We werken aan de hand van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van je kind. Daarbij besteden we veel aandacht aan het leren van de Nederlandse taal, met respect voor de thuistaal.

Ook focussen we veel op zelfredzaamheid: zelf je jas aan doen, zelf je boterham smeren en zelf keuzes maken. Je kunt niet in een groep functioneren zonder sociale vaardigheden. De peutergroep is een goede omgeving om dit te oefenen en leren. We leren luisteren naar elkaar, samen spelen, opruimen en vooral samen plezier hebben.

Een heerlijke plek

In ons fijne gebouw hebben we verschillende leuke hoeken: een huishoek, een atelier, een bouwhoek en een leeshoek. In de huishoek liggen echte materialen uit het dagelijkse leven, zoals bekers en borden of telefoons en computers. In het atelier kunnen de kinderen zelf knutselspullen pakken en aan de slag gaan.

In de leeshoek, wat ook de kring is, kan je kind zich even terugtrekken om een boekje te lezen of om voorgelezen te worden door een van de pedagogisch medewerkers. En in de bouwhoek kunnen de kinderen los met echt bouwmateriaal of met de duplo en de lego. De kinderen ruimen hun spullen zelf weer op, zo voelen ze zich echt verantwoordelijk voor de groepsruimte. Kortom, het is bij ons op de groep het echte leven, maar dan in een peuterjasje.

Eropuit

Hoewel onze eigen plek superleuk is, trekken we er ook graag samen op uit. Zo gaan we bijvoorbeeld met de ouders en de kinderen naar de bibliotheek. Of we maken een uitstapje dat gerelateerd is aan het thema op dat moment. Is het thema Verkeer, dan maken we bijvoorbeeld een uitstapje naar de trein.

We doen elk jaar mee met De Dag van Natuur en Cultuur. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten rondom ons pand. Samen met de basisscholen in ons pand doen we ook mee met de Kinderboekenweek. En natuurlijk gaan we graag naar de speeltuinen in de buurt. Tel daar bijzondere activiteiten als peutergym, een theatervoorstelling of een leuke workshop bij op, en je snapt dat het hier één groot feest is.

Samenwerking

We delen ons pand onder andere met de basisschool. Samen zijn we onderdeel van de Brede School Het Zand. We werken nauw samen met OBS Het Zand en de buitenschoolse opvang (BSO). Dus als je kind straks naar de basisschool gaat, zorgen wij voor een goede overdracht.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 303168237

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
08:30 - 13:50
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 13:50
Vrijdag
08:30 - 13:50
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 45 76 44 20

Adres

Pauwoogvlinder 18
3544 DB Utrecht
Leidsche Rijn
  • Avatar

    Richelle Graafland

    Locatiemanager