Kinderopvang

Peuteropvang De Tovertuin

Peuteropvang De Tovertuin in Vleuten

Introductie

Heeft uw peuter een extra ondersteuning nodig voor bijvoorbeeld taalontwikkeling? Bij peuteropvang de Tovertuin bieden we dit aan!

Groene kinderopvang

Locatie de Tovertuin heeft het kwaliteitsmerk voor groene kinderopvang behaald. Dat betekent dat er veel aandacht is voor de natuur, duurzaamheid, het milieu en buitenspelen. Er is veel ruimte voor natuurbeleving. Op de Tovertuin leren we de kinderen te genieten van het buiten zijn. We geven kinderen de ruimte om te experimenteren en onderzoeken. Hierdoor ontwikkelen kinderen hun eigen identiteit en ontdekken zij steeds weer nieuwe en mooie dingen!

Ook beschikken we over een mooie binnenruimte. Een ware binnenspeeltuin, zo ervaren de kinderen de hal op kinderdagverblijf de Tovertuin. De hal is veilig ingericht en stimuleert kinderen in de ontwikkeling van hun grove motoriek. Lekker dansen, springen, klauteren en kruipen. De groepsruimtes zijn huiselijk ingericht, zodat uw kind zich snel thuis voelt.

Een goede start voor de basisschool

Ieder kind ontwikkelt zich in een eigen tempo, met eigen talenten. Heeft uw peuter (2,5 tot 4 jaar) wat meer moeite met taal? Peuteropvang de Tovertuin helpt uw kind op weg met Voorschoolse Educatie (VE). Dit is een programma van spelactiviteiten gericht op taal- en rekenvaardigheden die wij aanbieden op de dinsdag en donderdag. We starten de dag om 08:30 uur en gaan dan bijvoorbeeld aan de slag met woorden en cijfers oefenen.

Uk & Puk

Peuteropvang de Tovertuin werkt met de VE-methode Uk & Puk. Het hoofddoel van Uk en Puk is het vergroten van de Nederlandse taalvaardigheid. Ook werken we aan communicatieve vaardigheden en is er een oriëntatie op rekenen. Uk en Puk werkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Bij elk thema horen speelse activiteiten.

Er zijn verschillende mogelijkheden: spelen, ontdekken, knutselen, bewegen en meer. De activiteiten zijn zo ontwikkeld dat kinderen op een betekenisvolle manier taal krijgen aangeboden. De peuters worden uitgedaagd om zelf ontdekkingen te doen of zelf oplossingen te bedenken. Kinderen ontwikkelen zich op een speelse manier en de pop Puk helpt daarbij. Puk is het vriendje van de kinderen. Hij biedt troost en is een maatje bij wie de kinderen zich veilig voelen.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 117636058

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:00
Dinsdag
07:30 - 18:00
Woensdag
07:30 - 18:00
Donderdag
07:30 - 18:00
Vrijdag
07:30 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

030 890 86 80

Adres

Kweektuinlaan 1
3452 SR Vleuten
Vleuterweide
  • Avatar

    Sylvia Harreveld

    Locatiemanager