Kinderopvang

Peuteropvang Eigen-Wijs

Peuteropvang Eigen-Wijs in Rotterdam Zevenkamp

Introductie

Iedere zes weken starten de peuters met een nieuw thema. In de zomer hadden we bijvoorbeeld het thema ‘Oef wat warm!’. Dat werd dus met water kliederen en zelfgemaakte waterijsjes eten. Alle spellen, activiteiten en materialen zijn rondom één onderwerp georganiseerd. Zo ontdekken de peuters steeds iets nieuws.

Veel aandacht voor taalontwikkeling bij peuteropvang Eigen-Wijs

Kijk niet verbaasd op als uw peuter thuiskomt en allemaal nieuwe woorden heeft geleerd. We werken met thematafels en themawoorden. We bedenken spelletjes, zingen liedjes en maken knutsels rondom die nieuwe woorden. Kinderen breiden zo spelenderwijs hun woordenschat uit.

Spelen met andere kinderen is reuze leerzaam

Wat alle kleine kinderen nog moeten leren, zijn sociale vaardigheden. Dat betekent niet alleen dat ze leren om speelgoed te delen en aardig te zijn voor anderen. Maar ook dat ze voor zichzelf opkomen. Dat ze zelf gaan kiezen wat ze willen doen. Dat ze steeds iets zelfstandiger worden. De pedagogisch medewerkers van Eigen-Wijs zorgen voor veiligheid, zodat uw kind kan ontdekken hoe het is om in een groep te functioneren.

Lekker buitenspelen bij peuteropvang Eigen-Wijs

In onze binnentuin is het een feest om buiten te spelen. Dat doen we dan ook graag iedere dag. Op onze locatie hebben we bomen, veel groen, een parcours en een grote zandbak. En regent het te hard? Dan gaan we een uurtje ravotten en beweegspelletjes doen in de grote centrale speelhal binnen. Goed voor de grove motorische ontwikkeling van uw kind!

Rustig voorbereid op de basisschool

De peuters die bij peuteropvang Eigen-Wijs komen, werken met het Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma Uk & Puk. Het stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen en bereidt hen voor op de basisschool. Er is naast aandacht voor taalontwikkeling, motorische vaardigheden en sociale vaardigheden ook aandacht voor beginnend rekenen.

Pilot peuterontbijt

Tot en met de zomervakantie biedt gro-up een ontbijt aan kinderen op peuteropvang Eigen-Wijs. Een jaar lang wordt er op drie locaties in Rotterdam onderzocht of het ontbijt een positief effect heeft op de ontwikkeling van de kinderen.

Peuteropvang en BSO onder één dak

We zijn onderdeel van kindercentrum Eigen-Wijs. Gaat uw kind straks naar de BSO Eigen-Wijs, dan is het vertrouwd terrein! Bovendien zijn we goed bereikbaar: openbaar vervoer is om de hoek en er zijn veel parkeerplekken.

Maak vrijblijvend kennis met de peuteropvang

Ontdek samen met je kind (1 tot 2,5 jaar) de peuteropvang. Kom gezellig langs voor een ochtend vol speelplezier! Hier kan je kind nieuwe vriendjes maken en ontdekken hoe leuk en leerzaam de peuteropvang is. En terwijl de kinderen zich vermaken, heb jij de ruimte om een praatje te maken en ervaringen te delen met andere ouders. Bij vragen over de peuteropvang staan onze pedagogisch medewerkers voor je klaar. Ook ontvang je opvoed- en opgroeiondersteuning van experts. De speelochtenden zijn elke donderdag (behalve in de schoolvakanties) tussen 10.00 en 12.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Loop gewoon eens binnen. We kijken ernaar uit om jullie te zien!

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 207770864

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
08:30 - 12:30
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 455 53 73

Adres

F. Bordewijkstraat 5
3069 WB Rotterdam
Zevenkamp
  • Avatar

    Wendy Hitzert

    Locatiemanager