Kinderopvang

Peuteropvang Eigen-Wijs

Peuteropvang Eigen-Wijs in Rotterdam Zevenkamp

Introductie

Iedere zes weken starten de peuters met een nieuw thema. In de zomer hadden we bijvoorbeeld het thema ‘Oef wat warm!’. Dat werd dus met water kliederen en zelfgemaakte waterijsjes eten. Alle spellen, activiteiten en materialen zijn rondom één onderwerp georganiseerd. Zo ontdekken de peuters steeds iets nieuws.

Veel aandacht voor taalontwikkeling bij peuteropvang Eigen-Wijs

Kijk niet verbaasd op als uw peuter thuiskomt en allemaal nieuwe woorden heeft geleerd. We werken met thematafels en themawoorden. We bedenken spelletjes, zingen liedjes en maken knutsels rondom die nieuwe woorden. Kinderen breiden zo spelenderwijs hun woordenschat uit.

Spelen met andere kinderen is reuze leerzaam

Wat alle kleine kinderen nog moeten leren, zijn sociale vaardigheden. Dat betekent niet alleen dat ze leren om speelgoed te delen en aardig te zijn voor anderen. Maar ook dat ze voor zichzelf opkomen. Dat ze zelf gaan kiezen wat ze willen doen. Dat ze steeds iets zelfstandiger worden. De pedagogisch medewerkers van Eigen-Wijs zorgen voor veiligheid, zodat uw kind kan ontdekken hoe het is om in een groep te functioneren.

Lekker buitenspelen bij peuteropvang Eigen-Wijs

In onze binnentuin is het een feest om buiten te spelen. Dat doen we dan ook graag iedere dag. Op onze locatie hebben we grote bomen, veel groen, een heuvel met een tunnel en een glijbaan. En regent het te hard? Dan gaan we een uurtje ravotten en beweegspelletjes doen in de grote centrale speelhal binnen. Goed voor de grove motorische ontwikkeling van uw kind!

Rustig voorbereid op de basisschool

De peuters die bij peuteropvang Eigen-Wijs komen, werken met het Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma Uk & Puk. Het stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen en bereidt hen voor op de basisschool. Er is naast aandacht voor taalontwikkeling, motorische vaardigheden en sociale vaardigheden ook aandacht voor beginnend rekenen.

Peuteropvang, kinderdagverblijf en BSO onder één dak

We zijn onderdeel van kindercentrum Eigen-Wijs. Gaat uw kind straks naar de BSO Eigen-Wijs, dan is het vertrouwd terrein! U kunt er ook voor kiezen om hele dagopvang te combineren met de peuteropvang. We zijn overigens goed bereikbaar: openbaar vervoer is om de hoek en er zijn veel parkeerplekken.

Wilt u eens komen kijken? U en uw peuter zijn van harte welkom! Belt of mailt u voor een afspraak?

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 207770864

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 455 53 73

Adres

F. Bordewijkstraat 5
3069 WB Rotterdam
Zevenkamp
  • Avatar

    Wendy Hitzert

    Locatiemanager