Introductie

Ons team

Het team van Ghijs bestaat uit: Patricia van Krimpen (pm+), Marianne Faling en Marieke Villerius.

Waar staan we voor?

Onze belangrijkste doelstelling is peuters te leren ‘samen spelen, samen delen’. Daarnaast vinden we het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van uw peuter van belang. Wij geven daarom ruimte aan de eigenheid van iedere peuter, maar ook aandacht aan het spelen in groepsverband.

Naar ons idee zijn er voor iedere opvoedingssituatie meer goede manieren om te handelen. Wat voor de ene peuter goed werkt, hoeft bij een andere peuter niet aan te slaan. Wij kiezen dan ook een benadering die bij de peuter, de opvoeders en de situatie past.

Wij vinden het ontzettend belangrijk om met respect om te gaan met de gevoelens en emoties van uw peuter. Het is eigenlijk net als in de ‘grote mensen wereld’: als wij met respect benaderd worden, tonen we dat respect ook naar de ander.

Door de peuters te leren op een prettige manier met elkaar om te gaan, wordt de groep een veilige basis waarin de kinderen zich goed voelen. Zo ontstaat ruimte om ook op de andere ontwikkelingsgebieden veel te leren.

Hoe doen we dat?

Wij kijken allereerst naar de eigenheid van ieder kind. Het ene kind vindt het fijn om direct aandacht te krijgen, het andere kind wordt liever eerst even met rust gelaten en zoekt daarna vanzelf toenadering. Door in de buurt van het wat stillere kind iets met interessant materiaal te doen, kunnen we die toenadering vaak wel een zetje geven.

Wij proberen de peuters te leren dat je afspraken kunt maken met elkaar, bijvoorbeeld over de traptractor: “nog twee rondjes en dan mag jij”. Ook leren we de kinderen dat vragen om een stuk speelgoed plezieriger werkt dan afpakken, wat verdriet geeft bij de ander.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 769277500

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:05 - 12:05
Dinsdag
08:05 - 12:05
Woensdag
08:05 - 12:05
Donderdag
08:05 - 12:05
Vrijdag
08:05 - 12:05
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 17 32 91 34

Adres

Julianastraat 6
3161 AK Rhoon
  • Avatar

    Linda Feunekes

    Locatiemanager