Kinderopvang

Peuteropvang Het Gruttonest Dependance

Peuteropvang Het Gruttonest Dependance in Moordrecht

Introductie

Iedere dag is anders

Iedere 2 maanden een ander thema ontdekken, ruime keus in speelgoed met vooral veel levensecht materiaal, uitdagende activiteiten en samenspel met leeftijdsgenootjes. Iedere dag is anders bij Het Gruttonest. Bij binnenkomst mogen ouders nog even meespelen, een boekje lezen of samen een puzzeltje oplossen. Wanneer wij de ouders hebben uitgezwaaid starten wij de ochtend in een gezamenlijke kring. De vaste indeling van de ochtenden met Puk is herkenbaar en worden ondersteund door het zingen van liedjes bij overgangsmomenten. Dagelijks spelen we buiten in onze veilige, overzichtelijke ontdektuin. De kinderen spelen in de zandbak, fietsen, sjouwen met takken en autobanden, enzovoorts. Af en toe maken we een uitstapje in het dorp om onze omgeving beter te leren kennen. Wat is er nou leuker dan te zien hoe jouw brief op de post gaat en weer op het kinderdagverblijf wordt bezorgd?!

Gezond eten is jong geleerd

Bij het Gruttonest willen wij een goede bijdrage leveren aan een gezonde toekomst van kinderen. Wij geven de kinderen daarom voeding met zo min mogelijk suiker en zout. Wij bieden veel variatie in groente en fruit. Ook betrekken wij de kinderen bij het verzorgen van onze moestuin waaruit wij regelmatig groenten oogsten en hier, samen met de kinderen, wat lekkers van maken.

Uk en Puk

Wij werken met het Voor- en Vroegschoolse Educatie programma Uk en Puk. Hiermee stimuleren we de taalontwikkeling en vergroten wij de sociale vaardigheden. Wij werken hierbij met thema’s die iedere 2 maanden wisselen en herkenbaar zijn in alle groepen. Zo kunt u in de zomer een ijskraam op de groep aantreffen en kan uw kind in de herfst zelf al aan u vragen of hij kastanjes mag zoeken.

Samenwerking

Bij Het Gruttonest werken wij met het kind volgsysteem KIJK! waarbij wij de ontwikkeling van uw kind op verschillende gebieden op de voet volgen. Wanneer uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers gebruiken hiervoor een speciaal overdrachtsformulier en leveren de laatste registratie vanuit KIJK! aan. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna, met uw toestemming, op naar de school van uw keuze.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 315095568

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

Adres

Oudersvrucht 1
2841 LN Moordrecht
  • Avatar

    Ramona van de Arend

    Locatiemanager