Kinderopvang

Peuteropvang Het Pinguïnnest

Peuteropvang Het Pinguïnnest in Den Haag Ypenburg

Introductie

Wat biedt Peuteropvang Het Pinguïnnest in Ypenburg?

Het Pinguïnnest is een bijzondere locatie met kinderdagverblijf en peuterspeelzaal onder één dak. Huiselijke én vertrouwd. Op de peuteropvang kan uw kind (van 2 jaar en 6 maanden tot 4 jaar) samen met leeftijdsgenootjes spelen en deelnemen aan activiteiten. Wij helpen uw kind in zijn of haar ontwikkeling op de weg naar het basisonderwijs.

Leuk én uitdagend

De activiteiten worden aangepast op de ontwikkeling van uw kind. Uw kind beleeft leuke en uitdagende activiteiten waarbij alle ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden. Samen kijken wij naar de talenten van uw kind. Want ieder kind is uniek en elk kind heeft zijn/haar eigen talenten die gezien mogen worden! Kinderen vertellen ons wat zij nodig hebben. Wij luisteren en helpen ze vooruit. Dit doen wij door ze kansen te bieden om vaardigheden te ontwikkelen. Door ze met elkaar te laten spelen om zó zelf te ontdekken hoe zij groot willen groeien.

Activiteitenaanbod

Dagelijks worden er verschillende activiteiten aangeboden zoals creatieve -, muziek – , taal – , beweeg- of andere activiteiten. Wij werken met 4- tot 6-wekelijkse thema’s. Er worden regelmatig activiteiten aangeboden rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘Feest’, ‘Op de weg’, ‘Alles groeit’, ‘Hatsjieee … gezondheid’ en ‘Ik en mijn familie’. De groepen vullen het thema zelf in en de (oudere) kinderen denken hierin actief mee. We gaan hierbij ook in op de seizoenen en jaarfeesten. Het activiteitenaanbod en het spelmateriaal stemmen we af op hun ontwikkelingsniveau en de interesse. Om dit kracht bij te zetten, maken we gebruik van de methode Peuterplein wat aansluit op de methode Kleuterplein die door veel verschillende scholen in onze buurt worden gebruikt. Dit maakt de overgang naar school makkelijker en vertrouwder. Naast de methode werken wij volgens de principes van het ontwikkelingsgericht werken. Dit houdt in dat we aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Voeding op peuteropvang Het Pinguïnnest

Wij vinden het belangrijk om kinderen zo gezond mogelijk op te laten groeien en zijn ons bewust van de invloed die voeding op een gezonde levensstijl heeft. Hierom worden er op ons kindcentrum alleen producten ingekocht met minder verzadigde vetten, zout, suikers, geur-, kleur-, en conserveringsmiddelen. Daarnaast schenken wij alleen water, thee en melk. Zo werken wij samen aan een gezonde leefomgeving en leefstijl voor uw kind!

Peuteropvang Ypenburg

Peuteropvang Het Pinguïnnest is gelegen in de kindvriendelijke wijk Ypenburg. De locatie is centraal gelegen en zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Het kindcentrum beschikt over een mooie speel- en ontdektuin met eigen moestuin. Aangrenzend aan het kindcentrum is een mooie speelweide voor de kinderen.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 221066287

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
08:30 - 12:30
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

015 285 39 38

Adres

Weidevogellaan 268
2496 PP Den Haag
  • Avatar

    Bernice Egberink

    Locatiemanager