Kinderopvang

Peuteropvang Het Pluspuntje

Peuteropvang Het Pluspuntje in Rotterdam Prinsenland

Introductie

Het beste van twee werelden

Het Pluspuntje is onderdeel van de samenwerking tussen Kinderopvang Gro-up en openbare basisschool Pluspunt in Prinsenland. Krachten worden gebundeld en kennis en ervaring worden gedeeld. OBS Pluspunt staat bekend om zijn brede en uitdagende lesaanbod. Vanaf groep 1 krijgen kinderen Engelse les en er is veel aandacht voor beeldende vorming, bewegingsonderwijs en wetenschap & technologie. Dit sluit aan bij de onderdelen ‘onderzoeken ’ en ‘levensecht’ uit de pedagogische visie van Kinderopvang Gro-up.

Veel speelruimte in de school

Het lokaal van peuteropvang Het Pluspuntje is gevestigd in het gedeelte van het pand waar ook de kleuterklassen zijn. De peuters komen binnen door de kleuteringang vlak nadat de school begonnen is. We hebben volop speelruimte! Want we maken gebruik van het kleuterspeelplein en de inpandige kleine gymzaal. Peuteropvang Het Pluspuntje werkt met het kindvolgsysteem KIJK!. Hierdoor is de ontwikkeling van uw kind goed in beeld en wordt u twee keer per jaar uitgenodigd voor een tienminutengesprek.

Voorschoolse educatie

Wij werken met het voorschoolse taalprogramma Uk & Puk. Een goede voorbereiding op de basisschool. De VE-methode is een combinatie van spelen, werken en leren aan de hand van thema’s. Het doel is de ontwikkeling van uw peuter zodanig te stimuleren dat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.

Contact met u is erg belangrijk

Als eerste zijn wij er voor uw kind. Maar ook de ouders zijn belangrijk voor ons. Goed contact tussen onze medewerkers en u is een voorwaarde voor goede verbinding tussen de opvang en thuis. Hoe u deze ouderparticipatie vorm geeft, kunt u zelf bepalen. Voordat uw peuter start bij Het Pluspuntje bespreken wij dit graag met u.

Samenwerking met school en andere Gro-up-locaties

Onze medewerkers werken nauw samen met de (kleuter)leerkrachten van basisschool Pluspunt. Dit zorgt voor een makkelijke overgang van peuteropvang naar basisschool. De medewerkers van peuteropvang Het Pluspuntje maken deel uit van het team van peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO) Sjakie in de Chocoladefabriek en BSO Sjakie in Zjaak. Deze twee BSO-locaties halen dagelijks schoolkinderen van Pluspunt op. Daarnaast werken we samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin en Voorschools Maatschappelijk Werk.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 246119810

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 12 06 17 23

Adres

Maria Wesselingstraat 14
3065 GA Rotterdam
  • Avatar

    Roshenny Finies

    Locatiemanager