Kinderopvang

Peuteropvang Het Zandkasteel

Peuteropvang Het Zandkasteel in Vleuten

Introductie

Welkom bij peuteropvang het Zandkasteel

Peuteropvang het Zandkasteel (voorheen peuterspeelzaal Speelwereld) ligt in de levendige en multiculturele wijk Vleuterweide. Het Zandkasteel is gevestigd in de ‘Brede School’ Weide Wereld. Hier hebben we een uitdagende locatie, waar peuters kunnen spelen en zich op deze manier optimaal kunnen ontwikkelen. We beschikken over ruime, huiselijke lokalen met aangrenzend een fijne buitenruimte. Waar peuters zich lekker kunnen uitleven en hun energie kwijt kunnen.

Een fijne plek

Uw peuter kan zich vermaken de vele hoekjes in de lokalen. Wat wordt het vandaag? De huishoek, bouwhoek, autohoek of toch knutselhoek? Even tot rust komen met een boekje kan ook. Op de groep houden wij een vast dagritme aan. Dit biedt structuur en veiligheid. Onze pedagogisch medewerkers zorgen voor een warme, veilige sfeer en stabiliteit op de groep.

Uk & Puk en KIJK!

We werken volgens de methode Uk & Puk. Gedurende het schooljaar komen er verschillende thema’s aan bod die aansluiten bij de belevingswereld van uw kind. Tijdens die activiteiten stimuleren we de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische vaardigheden en geven we de eerste rekenprikkels. Alle ontwikkelingsgebieden krijgen aandacht. Door goed te kijken, te luisteren en vragen te stellen aan het kind, weten we wat een kind belangrijk vindt en waar een kind zich qua ontwikkeling bevindt. Hierdoor kunnen we op het juiste niveau aansluiten en ondersteunen waar nodig. We laten de kinderen zoveel mogelijk zelf ervaren en ontdekken omdat ze hiervan het meest leren. Kortom, we werken met veel enthousiasme en plezier aan de ontwikkeling van uw peuter!

Vreedzame school

Ook speelt de ‘Vreedzame school’ een belangrijke rol in ons dagprogramma. We vinden het belangrijk dat kinderen leren met hoe zij met elkaar omgaan, dat ze respect voor elkaar hebben, gehoord en gezien worden en op een goede manier voor zichzelf opkomen. Verder helpen we de kinderen om conflicten op een vreedzame manier op te lossen, we leren hen te delen, op hun beurt te wachten en naar elkaar te luisteren.

Uw betrokkenheid is belangrijk

We vinden betrokkenheid bij de ontwikkeling van uw kind heel belangrijk, omdat dit de ontwikkeling van uw kind vergroot. Door samen te werken, bijvoorbeeld door ook thuis aan de slag te gaan, stimuleert u uw kind nóg meer. Wij zien ouders dan ook als belangrijke partners. We gaan graag met u en uw kind op pad. Bijvoorbeeld naar de bibliotheek of de Geertjeshoeve. Met kerst zijn we natuurlijk ook gezellig samen! Het einde van het schooljaar sluiten we het af met een leuk zomerfeest voor alle kinderen en ouders.

Meer informatie

Tijdelijke locatie

De Landschapsbaan is een tijdelijke locatie. Onze eigen locatie wordt gerenoveerd. Na de renovatie, uiterlijk juni 2026, gaan we weer terug naar de Teunisbloemlaan.

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 251430844

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:15 - 14:00
Dinsdag
08:15 - 14:00
Woensdag
08:15 - 14:00
Donderdag
08:15 - 14:00
Vrijdag
08:15 - 14:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 286 27 77

Adres

Landschapsbaan 250
3452 CW Vleuten
Vleuterweide
  • Avatar

    Richelle Graafland

    Locatiemanager