Kinderopvang

Peuteropvang IKC De Buytenkans

Speeltaalhuis IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh

Introductie

‘s Middags haalt u uw kind op van een ochtend spelen in het speeltaalhuis. Kletsend fietsen jullie naar huis. Als jullie voor het verkeerslicht moeten wachten, kijken jullie naar de vogeltjes in de struik langs de weg. “Kijk, vogels!” zegt u tegen uw kleintje. “Nee, mussen!” hoort u achter u. “Die heeft een ochtend doorgebracht in de natuurtuin”, denkt u bij uzelf.

Bij speeltaalhuis IKC de Buytenkans speelt, werkt en leert uw kind

Dit doen we aan de hand van thema´s. Hierdoor leert uw kind beter praten. Uw kind leert ook hoe hij of zij met andere kinderen om kan gaan. Zo bereiden we uw kind samen voor op de basisschool.

Er is zoveel te beleven

We hebben in onze groep verschillende hoeken ingericht. Er is op speeltaalhuis IKC de Buytenkans een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. In deze hoeken werken we met pictogrammen. Zo kunnen alle kinderen zien wat kan en mag in de verschillende hoeken. We passen elke maand de inrichting van de hoeken aan. Dit doen we aan de hand van het thema waar we op dat moment mee werken.

We betrekken u bij de ontwikkeling van uw kind

Wij nodigen u regelmatig uit voor een ouderbijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst hoort u met welk thema wij werken. We vertellen u ook hoe u thuis met dit thema kan werken. Op deze manier werken we samen aan de ontwikkeling van uw kind.

We zorgen voor een goede overdracht naar de basisschool

We gaan af en toe gezellig op visite bij basisschool De Watersnip en IKC de Buytenkans. Zo kan uw kind alvast wennen aan een nieuwe omgeving. Wordt uw kind vier jaar? Dan vullen wij een peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Dit formulier bespreken we eerst met u. Daarna sturen wij het naar de nieuwe basisschool van uw kind. De nieuwe juf of meester van uw kind leert hem of haar zo meteen een beetje kennen!

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 518572596

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 323 07 10

Adres

Busken Huethove 6
2717 XK Zoetermeer
Buytenwegh
  • Avatar

    Sanne Waasdorp

    Locatiemanager