Kinderopvang

Peuteropvang IKC De Buytenkans

Speeltaalhuis IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh

Introductie

Bij Speeltaalhuis IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh delen we ons gebouw met de basisschool, de buitenschoolse opvang (BSO) en kinderdagverblijf. We werken nauw met hen samen, zodat je kind na het Speeltaalhuis een soepele overstap naar de basisschool (en eventueel de BSO) maakt..

Speeltaalhuis IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh

We werken met de voorschoolse educatie-methode Piramide. Daarmee bereiden we je kind perfect voor op de basisschool. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de Nederlandse taal en werken aan de hand van thema’s die passen bij het leven van je kind. Omdat we ons pand delen met de basisschool en we daar vaak al even op bezoek gaan, voelt de omgeving al vertrouwd voor je kind. Onze pedagogisch medewerkers werken goed samen met de leerkrachten op de basisschool. Samen maken we de stap naar de basisschool zo klein mogelijk.

Een fijne plek

Onze locatie is heel fijn. Er zijn verschillende leuke speelhoeken, zoals de leeshoek, de bouwhoek en de huishoek. In deze hoeken werken we met pictogrammen. Zo kunnen alle kinderen zien wat kan en mag in de verschillende hoeken. We passen elke maand de inrichting van de hoeken aan, aan de hand van de thema’s.

Ook buiten is het een echt paradijs voor de kinderen. We hebben daar een eigen babyweide en peuterplein. Je kind kan hier spelen op de racebaan, in de zandbak of voor de lachspiegel. Ook de glijbaan is een favoriet van veel kinderen.

Bijzondere activiteiten

Wij nodigen u regelmatig uit voor een ouderbijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst hoort u met welk thema wij werken. We vertellen u ook hoe u thuis met dit thema kan werken. Op deze manier werken we samen aan de ontwikkeling van uw kind.

We zorgen voor een goede overdracht naar de basisschool

We proberen elke dag leuk te maken, en dat doen we onder andere door allerlei bijzondere activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld PeuterGym. Dat is zo leuk en gezond dat we het gratis en openbaar hebben gemaakt voor alle ouders in de buurt. Andere speciale momenten in het jaar zijn ModderDag, het voorleesontbijt, de Avond4Daagse, de groep 8-musical en de Koningsspelen. Maar we gaan ook vaak spontaan op stap, zoals een picknick bij mooi weer of een uitje naar de stad.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 518572596

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 323 07 10

Adres

Busken Huethove 6
2717 XK Zoetermeer
  • Avatar

    Sanne Waasdorp

    Locatiemanager