Kinderopvang

Peuteropvang IKC De Kasteeltuyn

Peuteropvang in Zoetermeer Palenstein

Introductie

Speeltaalhuis IKC De Kasteeltuyn is een peuteropvang waar je kind spelenderwijs heel veel vaardigheden en woorden leert. Je merkt al na een paar weken wat onze begeleiding met de taalontwikkeling van je kind doet. En je merkt het als je kind straks de overstap naar de basisschool maakt, want die maken we zo klein en fijn mogelijk.

Warme en huiselijke sfeer

In ons recent gerenoveerde gebouw aan het Rakkersveld kom je binnen in een kleinschalige kinderopvang met een huiselijke, warme sfeer. Ieder kind kent alle pedagogisch medewerkers en elkaar. We krijgen vaak te horen dat het bij ons als een tweede thuis voelt.

We hebben een bouwhoek, een poppenhoek en een leeshoek. En we gaan natuurlijk ook vaak naar buiten. Lekker spelen met zand en water, racen op de fietsjes en sportieve spelletjes op het Richard Kraijeckveld. De Tipituin ligt bij ons om de hoek, dus daar zijn we ook vaak te vinden.

Iedere maand een ander thema

Iedere maand werken we met de kinderen binnen een ander thema. Bijvoorbeeld de seizoenen, de ruimte, kunst of de hulpdiensten. Zo krijgen ze een gevarieerd aanbod van woorden en situaties mee. En daarmee groeit hun woordenschat enorm. We bedenken bij ieder thema passende uitstapjes, knutselwerkjes, liedjes en spelletjes. Precies aansluitend bij de leeftijd van je kind.

Bijzondere activiteiten

We doen gedurende het jaar ook allerlei bijzondere dingen. Denk bijvoorbeeld aan peutergym, de Kinderboekenweek, Nationale voorleesdagen, ModderDag en Koningsdag. Ook is er de jaarlijkse Dag van Palenstein, samen met de samenwerkingspartners in de wijk.

Een vloeiende overgang

We werken nauw samen met basisschool De Kasteeltuyn, waarmee wij als gro-up een integraal kindcentrum (IKC) vormen. We gaan daar met de kinderen regelmatig op bezoek. Zo weten ze straks al een beetje wat ze kunnen verwachten van school.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 272247716

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 341 20 94

Adres

Rakkersveld 141
2722 BN Zoetermeer
Palenstein
  • Avatar

    Mandy Stuger

    Locatiemanager