Kinderopvang

Peuteropvang IKC Het Zwanenbos

Speeltaalhuis IKC Het Zwanenbos in Zoetermeer Meerzicht

Introductie

Younes, Meike, Tibo, Abdullah, Melvin, Bob, Mischa, Benja, Betul. Uw kindje kent bijna alle namen van zijn of haar speelvriendjes uit het hoofd. Dat is ook niet gek. Want bij speeltaalhuis Het Zwanenbos komen elke week dezelfde kinderen. Uw kindje heeft het nodig om meer dan tien uur per week naar het speeltaalhuis te gaan. Dan is een vertrouwde omgeving wel zo fijn.

Uw kind leert bij speeltaalhuis Het Zwanenbos beter praten, tellen en spelen

We leren uw kind beter praten door spelletjes met woorden te doen. We lezen voor en zingen liedjes of oefenen versjes en rijmpjes. De ene keer gaat het over letters en woorden en de volgende keer over cijfers. Het enige wat elke maand hetzelfde is, is het werken volgens een thema. Bij speeltaalhuis Het Zwanenbos werkt een pedagogisch medewerker en een onderwijsassistent.

We betrekken u bij de ontwikkeling van uw kind

Elk thema sluiten we af met een gezellige ouderbijeenkomst met een spreker. Bij het thema ‘ziek en gezond’ vragen we of de huisarts of de tandarts langskomt. Hij of zij legt u dan uit hoe vaak of wanneer u het beste langs kunt komen. En hoe u een afspraak maakt. Heeft u tussentijds vragen? Dan bent u welkom in de ouderkamer. Daar helpen wij u met uw andere vragen.

Uw kind speelt regelmatig buiten bij speeltaalhuis Het Zwanenbos

In de buurt van ons gebouw zijn veel speeltuinen. Stadsboerderij Het Buitenbeest is ook dichtbij. Rond het gebouw zijn verschillende buitenspeelplaatsen. Eén daarvan is speciaal voor peuters. Daar kunnen ze zich heerlijk uitleven. Kinderen willen graag ontdekken. Hierbij mogen ze vies worden. Trek uw kind dus niet zijn of haar mooiste kleren aan.

Binnen is er ook genoeg te beleven

We hebben onze ruimte opgedeeld in verschillende hoeken. U vindt er een huishoek, bouwhoek, eethoek en een leeshoek. Het is een heerlijke groepsruimte. U zult zien dat het open, licht en toch sfeervol is. Op donderdag gaan we naar de gymzaal. Hier werken we aan de grove motoriek van uw kind. Alles om uw kind goed voor te bereiden op de basisschool.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 136324101

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 29 04 83 25

Adres

Kerkenbos 22
2716 PH Zoetermeer
Meerzicht
  • Avatar

    Yvonne Westerhoff

    Locatiemanager
  • Avatar

    Annie Koch

    Locatiemanager