Kinderopvang

Peuteropvang Nansenplaats

Peuteropvang Nansenplaats in Rotterdam Ommoord

Introductie

Bij peuteropvang Nansenplaats maken we van iedere dag een feest! Ons belangrijkste doel is dat we de peuters een fijne ochtend bezorgen. Dat we plezier met elkaar maken. Dat ze zich vertrouwd en veilig bij ons voelen. En dat ze zich in een positieve omgeving kunnen ontwikkelen.

Activiteiten en spellen krijgen samenhang door een thema

We werken met het educatieprogramma Uk & Puk. Hierin komen allerlei thema’s voorbij. Denk bijvoorbeeld aan de seizoenen, feestdagen, beroepen of het krijgen van een broertje of zusje. We houden u goed op de hoogte van het thema. De ‘thuistas’ helpt hierbij. Hierin zitten materialen zodat u zelf ook aan de slag kunt als u dat leuk vindt. Elk thema sluiten we af met een activiteit waarbij u van harte welkom bent.

Werken met levensechte materialen bij peuteropvang Nansenplaats

Knutselen met kastanjes en bladeren, lege verpakkingen of levensmiddelen zoals droge pasta. We werken graag met levensechte materialen uit de natuur of het huishouden. Hiermee dagen we de kinderen uit om hun fantasie te gebruiken en zelf dingen te ontdekken. Iedere zes weken starten we met een nieuw thema waarbinnen alle activiteiten passen. We laten de materialen aansluiten bij het thema.

Peuters leren veel door met elkaar te spelen

In een groep ontdek je al snel dat je met elkaar plezier kunt maken en dat je voor jezelf op moet komen. Dat je een ander kunt helpen. En dat jij van iemand iets kunt leren. Onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers ontwikkelen de kinderen belangrijke sociale vaardigheden. Met behulp van het systeem KIJK! volgen we de ontwikkeling van uw kind. We praten u hier tijdens het tienminutengesprek over bij.

Spelen op onze eigen locatie én op stap naar de speeltuin

We hebben echt geluk met onze fijne locatie. Peuteropvang Nansenplaats zit op loopafstand van kinderboerderij De Blijde Wei en speeltuinvereniging Ommoord. Op één van deze locaties sluiten wij het jaar af. Hier lopen wij dan heen, hand in hand in een keurig rijtje.

Gaat uw kind straks naar de basisschool?

We werken nauw samen met de kleuterklassen van de Fridtjof Nansenschool. Onze locatie zit ook in hetzelfde gebouw als deze school. BSO Nansenplaats zit om de hoek. Handig als u meerdere kinderen heeft! En een vertrouwde omgeving als uw kind al vanaf 2 jaar bij ons komt. Ook als uw peuter straks naar een andere basisschool gaat, is hij of zij natuurlijk van harte welkom bij ons.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 212856753

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 57 62 49 74

Adres

Nansenplaats 4
3069 CV Rotterdam
Ommoord
  • Avatar

    Tessel Nederend

    Locatiemanager