Kinderopvang

Peuteropvang Olivijn

Peuteropvang in Rotterdam Centrum

Introductie

U vindt kinderdagverblijf Olivijn in de KC Het Oude Westen. Samen met de Van Veldhuizen Stichting .

Leren door te spelen

Peuteropvang Olivijn is een veilige en gezellige groep waar kinderen tussen de 2 en 4 jaar volop kunnen spelen en leren. De peuteropvang is ingericht met lage meubels. Zo kunnen de peuters overal zelf bij. En ze kunnen veilig zelfstandig spelen. Olivijn werkt met herkenbare thema’s waarbij er extra aandacht is voor taalontwikkeling. Jonge kinderen leren door te spelen. Dit is goed voor hun ontwikkeling en erg leuk! Tijdens het spelen, leren ze met elkaar omgaan. Ook worden ze geholpen om te groeien in al hun kunnen. Dit maakt de stap naar groep 1 op de basisschool veel makkelijker.

Leerzame peuteropvang

Bij peuteropvang Olivijn werken we met de methode Kaleidoscoop. Actief leren is de kern van Kaleidoscoop. Dus leren door te doen! Kaleidoscoop gaat er vanuit dat kinderen dingen leren en vaardigheden ontwikkelen door actief betrokken te zijn bij mensen, voorwerpen en gebeurtenissen.

Kinderen leren vaardigheden in een vaste volgorde, maar wel in een eigen tempo. De pedagogisch medewerkers en leerkrachten ondersteunen het actief leren. Zij bieden de kinderen een uitdagende leeromgeving, helpen hen hun spel uit te breiden, praten met de kinderen over wat ze aan het doen zijn en helpen hen problemen die zich voordoen zelf op te lossen.

BSO Smaragd

Naast peuteropvang Olivijn vindt u BSO Smaragd van Gro-up. Ook BSO Smaragd is onderdeel van Gro-up. We vangen kinderen op KC Het Oude Westen. Maar er komen ook kinderen van verschillende scholen in het centrum waaronder de Willibrordschool, de Jan Prins, ’t Landje, de Babylonschool en de Augustinusschool. Olivijn en Smaragd werken nauw samen. Zo kennen de peuters de pedagogisch medewerkers van de BSO al goed, kennen ze de ruimte en kunnen ze alvast rustig wennen aan de overgang van de peuteropvang naar de BSO.

Meer informatie

EUR 8,50

bruto per uur*

*Dit is een geschat tarief gebaseerd op het gemiddelde van deze locatie.

LRK 278595716

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:00 - 15:00
Dinsdag
08:00 - 15:00
Woensdag
08:00 - 12:30
Donderdag
08:00 - 15:00
Vrijdag
08:00 - 15:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
010 483 28 00

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Adres

Van Speykstraat 109
3014 VG Rotterdam
Centrum

Dit is ons team

Heb je een van ons nodig? Bel of app!

  • Avatar

    Marieke den Dulk

    Locatiemanager