Kinderopvang

Peuteropvang Olivijn

Peuteropvang Olivijn in Rotterdam Centrum

Introductie

U vindt peuteropvang Olivijn in de KC Het Oude Westen. Samen met de Van Veldhuizen Stichting, voorschoolse- en buitenschoolse opvang Smaragd en KDV Olivijn.

Leren door te spelen

Peuteropvang Olivijn is een veilige en gezellige groep waar kinderen tussen de 2 en 4 jaar volop kunnen spelen en leren. De peuteropvang is ingericht met lage meubels. Zo kunnen de peuters overal zelf bij. En ze kunnen veilig zelfstandig spelen. Olivijn werkt met herkenbare thema’s waarbij er extra aandacht is voor taalontwikkeling. Jonge kinderen leren door te spelen. Dit is goed voor hun ontwikkeling en erg leuk! Tijdens het spelen, leren ze met elkaar omgaan. Ook worden ze geholpen om te groeien in al hun kunnen. Dit maakt de stap naar groep 1 op de basisschool veel makkelijker.

Leerzame peuteropvang

Bij peuteropvang Olivijn werken we met de methode Kaleidoscoop. Actief leren is de kern van Kaleidoscoop. Dus leren door te doen! Kaleidoscoop gaat er vanuit dat kinderen dingen leren en vaardigheden ontwikkelen door actief betrokken te zijn bij mensen, voorwerpen en gebeurtenissen.

Kinderen leren vaardigheden in een vaste volgorde, maar wel in een eigen tempo. De pedagogisch medewerkers en leerkrachten ondersteunen het actief leren. Zij bieden de kinderen een uitdagende leeromgeving, helpen hen hun spel uit te breiden, praten met de kinderen over wat ze aan het doen zijn en helpen hen problemen die zich voordoen zelf op te lossen.

BSO Smaragd

Naast peuteropvang Olivijn vindt u BSO Smaragd van Gro-up. Ook BSO Smaragd is onderdeel van Gro-up. We vangen kinderen op KC Het Oude Westen. Maar er komen ook kinderen van verschillende scholen in het centrum waaronder de Willibrordschool, de Jan Prins, ’t Landje, de KC Het Oude Westen en de Augustinusschool. Olivijn en Smaragd werken nauw samen. Zo kennen de peuters de pedagogisch medewerkers van de BSO al goed, kennen ze de ruimte en kunnen ze alvast rustig wennen aan de overgang van de peuteropvang naar de BSO.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 278595716

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:00 - 15:00
Dinsdag
08:00 - 15:00
Woensdag
08:30 - 12:30
Donderdag
08:00 - 15:00
Vrijdag
08:00 - 15:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 15 89 34 21

Adres

Van Speykstraat 109
3014 VG Rotterdam
Centrum
  • Avatar

    Rachel Bekker

    Locatiemanager