Kinderopvang

Peuteropvang Pinokkio

Peuteropvang Pinokkio in Poortugaal

Introductie

Op Pinokkio werken we volgens de methode van Thomas Gordon. Dit is een manier van omgaan met elkaar die erop gericht is het kind te helpen en te stimuleren tot zelfstandigheid. De relatie met elkaar en het respect voor elkaar zijn hierbij heel belangrijk. De ander wordt in zijn waarde gelaten. Uitgangspunten hierbij zijn: zó luisteren dat kinderen zich begrepen voelen; zó praten dat kinderen ons ook begrijpen; zó conflicten oplossen dat niemand verliest. We stimuleren de ontwikkeling van de peuters op het gebied van taal, motoriek, creativiteit en sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarvoor werken we steeds met voor de peuters herkenbare en uitdagende thema’s.

Hoe doen we dat?

Duidelijke communicatie is enorm belangrijk. We letten op wat een peuter ons vertelt, zowel door praten als door gedrag. Kijken en luisteren is dus een heel belangrijk deel van ons werk. We laten merken dat we een peuter begrijpen, door zijn of haar gedrag en gevoelens te verwoorden. We geven de boodschap in eigen woorden terug en maken daarbij gebruik van “ik-taal”. Bijvoorbeeld: “wanneer jullie hollen in de speelzaal, ben ik bang dat jullie vallen”. Hierbij benoemen we het gedrag, het gevolg van het gedrag en ons gevoel daarbij. Wanneer twee peuters ruzie maken, omdat ze allebei met hetzelfde speelgoed willen spelen, kiezen wij geen partij: we bepalen niet wie er eerst mag. We verwoorden dat we zien dat beide kinderen met hetzelfde speelgoed willen spelen en zoeken samen met de kinderen naar een oplossing. Zo is er geen winnaar of verliezer en voelen beide kinderen zich begrepen. In de praktijk gebeurt het opvallend vaak dat, wanneer het gevoel van de kinderen wordt benoemd, zij zich al begrepen voelen en de ruzie dan al over is. Vaak geeft één van beide peuters dan toe, waarbij beide kinderen zich goed voelen.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 131210920

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:05 - 12:05
Dinsdag
08:05 - 12:05
Woensdag
08:05 - 12:05
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
08:05 - 12:05
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 17 98 40 15

Adres

Jan van Almondestraat 91a
3176 VA Poortugaal
  • Avatar

    Marion Bax

    Locatiemanager