Kinderopvang

Peuteropvang Pinokkio

Peuteropvang Pinokkio in Poortugaal

Introductie

Bij Peuteropvang Pinokkio snappen we dat kinderen heel goed in staat zijn om zelf problemen op te lossen. En door kinderen zelf een oplossing te laten vinden, respecteer je ze en stimuleer je hun zelfstandigheid. Dat is precies wat we willen bereiken.

Een fijne methode

Op Peuteropvang Pinokkio werken we volgens de methode van Thomas Gordon. Daarbij zijn plezier, actief luisteren, zelfredzaamheid, eigenwaarde en begeleiding van belang. Actief luisteren betekent openstaan voor het kind.

We werken ook volgens het gedachtengoed van Maria Montessori. Zelf doen, ontdekken en ervaren leidt tot de ontwikkeling van zelfstandigheid en het leren dragen van verantwoordelijkheid. Ieder kind kan hier zichzelf zijn. Verschillen in aanleg en tempo worden gerespecteerd. De pedagogisch medewerker is een begeleider, die zich in dienst stelt van de unieke eigen ontwikkeling van het kind. Wel worden grenzen gesteld aan en structuur geboden voor het gedrag van kinderen, zodat de kinderen zich emotioneel veilig en geborgen voelen.

Een heerlijke plek

Kinderen voelen zich hier vaak direct thuis en dat heeft onder andere te maken met onze fijne plek. We hebben het gezellig ingericht en er hangt een huiselijke sfeer. Ook passen we de inrichting telkens aan op basis van het thema van dat moment. Laatst hadden we bijvoorbeeld ‘de bakker’ als thema, toen hingen er overal koksmutsen en lagen er potten en lepels op allerlei plekken. Vanuit de groepsruimte kun je meteen naar buiten, waar we een zandbak, pompstation, fietsen en veel andere leuke materialen hebben.

Bijzondere activiteiten

Elke dag is hier leuk, maar helemaal als we meedoen met een bijzondere activiteit. Zo is Kinderboekenweek altijd een feestje en doen we ook mee met de Nationale Voorleesdagen. Dat is niet voor niets, want we besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de Nederlandse taal. Daarnaast organiseren we een jaarlijks uitstapje met alle kinderen. Waar we naartoe gaan is elk jaar weer een verrassing.

Klaar voor de basisschool

De peuteropvang is er eerst en vooral om een leuke tijd te hebben. Maar wat ook heel belangrijk is, is dat je kind straks goed voorbereid is op de basisschool. Wij zorgen daarvoor. We werken samen met de scholen in de buurt. En we zorgen ook voor een goede overdracht naar de basisschool van jullie keuze.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 131210920

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:05 - 12:05
Dinsdag
08:05 - 12:05
Woensdag
08:05 - 12:05
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
08:05 - 12:05
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 17 98 40 15

Adres

Jan van Almondestraat 91a
3176 VA Poortugaal
  • Avatar

    Marion Bax

    Locatiemanager