Kinderopvang

Peuteropvang Pippeloentje

Peuteropvang Pippeloentje in Haastrecht

Introductie

Maak kennis met peuteropvang Pippeloentje

Peuteropvang is een belangrijke stap om de overgang naar de basisschool makkelijker te maken voor uw kind. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. We vergroten de woordenschat. Maar ze leren ook de verschillen in vormen, kleuren, cijfers en letters. Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang Pippeloentje. We werken hierbij met thema’s. Praktisch en overzichtelijk. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van uw kind. Zo bereiden wij uw kind spelenderwijs voor op school.

Natuurlijk naar buiten

Als het even kan, spelen we buiten. Ravotten in de zandbak, fietsen, sjouwen, enzovoorts. En stiekem kijken ze soms ook naar de ‘grote’ kinderen van de basisschool die naast ons spelen. En andersom, groot kijkt ook graag naar klein. Zo wordt de stap naar school wat kleiner. Af en toe maken we een uitstapje naar de speeltuin in de buurt of het Haastrechte bos. Genieten van de natuur.

Samenwerking

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor het formulier ‘welbevinden’ in. Dat wordt eerst met u besproken. Na uw toestemming wordt dit doorgestuurd naar de school van uw keuze. Ook werken we samen met een logopedist en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
Peuteropvang Pippeloentje heeft veel contact met kinderdagverblijf De Groene Kikker. Kinderen spelen samen op het plein en we delen onze kennis. Kinderen kunnen gebruikmaken van een combinatie van peuteropvang en kinderdagverblijf. Dat betekent dat u met één contract zowel een plek op het kinderdagverblijf als op de peuterspeelzaal heeft. Op woensdagochtend kunnen de oudste peuters van het kinderdagverblijf bij de peuterspeelzaal spelen. Omdat we in hetzelfde gebouw zitten als de drie scholen, is uw kind al gewend aan de omgeving. En misschien zit de oudere broer of zus al wel op school. Makkelijk om uw kinderen op één plek op te halen.

Meer informatie

EUR 8,50

bruto per uur*

*Dit is een geschat tarief gebaseerd op het gemiddelde van deze locatie.

LRK 143485659

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
08:30 - 12:30
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
010 286 14 21

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Adres

Grote Haven 2a
2851 BM Haastrecht

Dit is ons team

Heb je een van ons nodig? Bel of app!