Kinderopvang

Peuteropvang Tinkerbell

Peuteropvang Tinkerbell in Rhoon

Introductie

Ons team

Het team van Tinkerbell: Lisette Bakker( pm+) en Chantal Opperman.

Waar staan we voor?

Wij werken volgens de pedagogische visies van Thomas Gordon en Maria Montessori. De methode van Thomas Gordon is ontwikkeld om in te kunnen gaan op de behoeften en gevoelens van kinderen en om hun zelfstandigheid te vergroten. Centraal in deze methode staat een manier van communiceren die ieder in zijn waarde laat.

Maria Montessori vond dat zelf doen, zelf ontdekken en zelf ervaren leiden tot de ontwikkeling van zelfstandigheid en het leren dragen van verantwoordelijkheid. We laten ieder kind in zijn waarde door verschillen in aanleg en tempo niet te negeren, maar te respecteren en hierop in te spelen. Het is essentieel dat het kind de juiste (zintuiglijke) prikkels krijgt op het juiste moment in een goed voorbereide omgeving.

Hoe doen we dat?

Als u bij ons binnenloopt, dan zult u merken dat wij goed hebben nagedacht over de inrichting van onze groepsruimte. Met duidelijke ‘hoekjes’ weten de peuters snel welk type spel waar het best gespeeld kan worden, waardoor peuters die liever wat anders doen ook hun gang kunnen gaan. De groepsruimte is licht en overzichtelijk ingedeeld en straalt daardoor rust uit. De kinderen kunnen hun materialen zelf kiezen, pakken en weer terugleggen in de overzichtelijke kasten.

Op de groepstafels liggen verschillende materialen klaar, zoals puzzels, kleurplaten, klei of spelletjes, waar de kinderen bij binnenkomst meteen mee aan de slag kunnen. Sommige kinderen vinden het heel gezellig om hier nog even samen met de ouder/verzorger mee bezig te zijn, voordat deze vertrekt. Andere kinderen beginnen liever met wat speelgoed op de vloer. Voor ons is dit vrij spelen een ideaal moment om de kinderen goed te observeren. Zo kunnen we zorgen dat we onze activiteiten en de benadering van ieder kind, laten aansluiten op hun mogelijkheden en behoeften.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 487976691

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:10 - 12:10
Dinsdag
08:10 - 12:10
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:10 - 12:10
Vrijdag
08:10 - 12:10
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 23 29 75 88

Adres

Havendam 4
3161 XB Rhoon
  • Avatar

    Linda Feunekes

    Locatiemanager