Kinderopvang

Peuteropvang Zonnesteen

Peuteropvang Zonnesteen in Rotterdam Centrum

Introductie

Peuteropvang met Voor- en Vroegschoolse educatie

Peuteropvang Zonnesteen is gevestigd in basisschool De Augustinus. Wij zijn een peuteropvanglocatie met Voor- en Vroegschoolse Educatie met twee groepen 0 Nieuwe stijl. De groepen worden gedraaid door twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers en ondersteund door een hbo-coach. Op die manier is er veel aandacht voor taalactiviteiten, waarbij herhaling in kleine groepjes, het werken met een themamuur, themahoeken en themawoorden in ieder thema terugkomen. De peuteropvang is ingericht met laag meubilair zodat de peuters zelfstandig kunnen spelen en overal zelf bij kunnen.

VVE-methode Kaleidoscoop

Wij werken met de voorschoolsemethode Kaleidoscoop. Deze methode stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen en bereidt hen voor op de basisschool, in het bijzonder basisschool De Augustinus. Met deze basisschool hebben wij een samenwerkingsverband die tot uiting komt in de samenwerking tussen de voorschool (peuteropvang) en de vroegschool (groep 1 en 2). De taalontwikkeling staat daarbij voorop. De ontwikkeling van de taalvaardigheid hangt nauw samen met de ontwikkeling op andere terreinen. In de activiteiten van Kaleidoscoop wordt daarom ook aandacht besteed aan beginnend rekenen en sociale vaardigheden. Dit gebeurt spelenderwijs.

Actief leren

Kaleidoscoop is een totaalprogramma dat zich richt op de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Het actief leren staat centraal en is gekoppeld aan activiteiten. Het programma gaat ervan uit dat kinderen kennis verwerven en vaardigheden ontwikkelen door actief betrokken te zijn bij mensen, materialen, gebeurtenissen en idee├źn in hun omgeving .Een uitdagende leeromgeving biedt kinderen de gelegenheid om sleutelervaringen op te doen. Dit zijn typerende ervaringen voor jonge kinderen op het gebied van sociale, cognitieve, lichamelijke en creatieve ontwikkeling.

Pilot peuterontbijt

Tot en met de zomervakantie biedt gro-up een ontbijt aan kinderen op peuteropvang Zonnesteen. Een jaar lang wordt er op drie locaties in Rotterdam onderzocht of het ontbijt een positief effect heeft op de ontwikkeling van de kinderen.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 276843150

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:00 - 15:15
Dinsdag
08:00 - 15:15
Woensdag
08:00 - 12:00
Donderdag
08:00 - 15:15
Vrijdag
08:00 - 15:15
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 15 89 34 77

Adres

Josephstraat 10
3014 TP Rotterdam
Centrum
  • Avatar

    Rachel Bekker

    Locatiemanager