gro-up kind peuter speelt met blokken met pedagogisch medewerker

Peuteropvang is de leukste
opstap naar de basisschool

Peuteropvang is de leukste opstap naar de basisschool

De peuteropvang van gro-up is er voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Onze peuteropvang is meer dan alleen opvang. Kinderen spelen en maken plezier met andere kinderen. En dat is ontzettend goed voor hun ontwikkeling. Al spelend besteden we aandacht aan taal en rekenen. Zo krijgt je kind het juiste opstapje naar de basisschool.

Kom eens bij ons kijken

Jij en je peuter zijn van harte welkom om een ochtend mee te doen met de groep. Dan maak je gelijk kennis met onze bevlogen en gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Je ziet hoe een ochtend verloopt en je kunt al je vragen stellen.

Goed voorbereid op de basisschool

Voordat je kind naar groep 1 van de basisschool gaat, kan het bij ons naar groep 0. Voorschoolse Educatie (VE) heet dat. En dat is – blijkt uit onderzoek en ervaring - een uitstekende start. Ons programma bestaat uit twee of vier ochtenden per week. Met de school waarmee de peuteropvang samenwerkt, stemmen we de pedagogische werkwijze af. Op die manier is er sprake van een mooie doorgaande leerlijn van peuteropvang naar basisschool.

Extra aandacht voor taal en rekenen

Een peuter in de schoolbanken? Nee hoor! Je kind doet allerlei spelletjes en knutselt erop los. Ongemerkt ontwikkelt het tijdens het spelen allerlei vaardigheden. Zoals sociaal-emotionele, motorische en creatieve vaardigheden. In ons programma is ook veel aandacht voor taal- en rekenontwikkeling. We werken hierbij in kleine groepjes. En op iedere locatie is een coach aanwezig: een pedagogisch medewerker die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van kinderen. Leuk en leerzaam voor je kind en prettig voor jou als ouder.

Elk kind dezelfde kansen dankzij peuteropvang

Spreken jullie thuis weinig Nederlands? Of vindt je kind taal of tellen nog wat moeilijk? Als dit bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) ook opvalt, kun je een verwijzing krijgen. Dan krijgt je kind extra peuteropvang. In sommige gemeenten zelfs gratis. Zo helpen we elk kind het mooiste uit zichzelf te halen.

Eigenlijk op zoek naar iets anders?

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik een peuteropvang?

Op deze pagina kun je naar een peuteropvang in jouw buurt zoeken. Op de pagina van de locatie klik je op de knop ‘Direct inschrijven’ om in het inschrijfportaal te komen.

Overige veelgestelde vragen

Bekijk hier veelgestelde vragen over gro-up kinderopvang. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan hier contact op via het contactformulier of bel met onze klantenservice.