Eindelijk videobellen met je kleinkinderen dankzij een buurtgenoot

Eindelijk Videobellen Met Je Kleinkinderen Dankzij Een Buurtgenoot

Stel: je wilt videobellen met je kleinkinderen, maar je weet niet hoe dat moet, waar kan je dan terecht? Bij gro-up.

“Nou Ansje, dat kan allemaal met die apps. Handig toch? Kijk, daar heb je een stappenteller. Zo zie je gelijk hoeveel stappen je zet met het uitlaten van je hondje!” Dit soort sketches liet theatergezelschap Jong van Hart donderdag aan bewoners van Prins Alexander zien. Daarmee toonden ze wat het nieuwste project van gro-up buurtwerk beoogt: mensen die dat nog niet zijn digitaal vaardig maken. Aardig Digivaardig heet dat project. “Met simpele filmpjes maken we mensen enthousiast om bijvoorbeeld een smartphone te gebruiken”, zegt Jaleesa Monteiro buurtwerker bij gro-up.

Aardig Digivaardig

Vanaf nu kan iedereen die digitaal vaardig wil worden terecht bij gro-up buurtwerk. Op deze pagina elke maand een nieuwe video waarin een eigenschap van de smartphone wordt uitgelegd. “En vervolgens kunnen Rotterdammers in het Huis van de Wijk terecht met hun vragen”, zegt Jaleesa. “Een buurtbewoner helpt je op weg in de digitale wereld. Een hele aardige buurtbewoner. Daarom heet het project Aardig Digivaardig.”

“Je kan videobellen met je kleinkinderen. Waardoor je ze niet alleen hoort, maar ook ziet. Gaaf, toch?”

Jaleesa buurtwerker

Videobellen en herinneringen ophalen

Want digitaal gaan kent vele voordelen. Hoe oud je ook bent. Dat maakte Jaleesa duidelijk in haar speech tijdens de opening: “Je kan videobellen met je kleinkinderen. Waardoor je ze niet alleen hoort, maar ook ziet. Of even kijken of het droog blijft tijdens een wandeling met je vriendin. En ook kan je allerlei herinneringen ophalen. Doordat je foto’s altijd bij de hand hebt. En door bijvoorbeeld oude video’s op te zoeken, of op Google Maps je oude woonplaats te bekijken. Gaaf, toch?”

Buurtwerker Jaleesa

Bekijk de eerste video

Of Aardig Digivaardig heel Prins Alexander digitaal maakt, zal de tijd leren. Maar op de kick-off waren bewoners al aardig positief. Een 93-jarige mevrouw liet weten: “Er opent zich een hele nieuwe wereld. Nu kan ik op mijn telefoon zien wanneer de bus en tram komen, en zelfs hoe lang de reis zal duren.” Bekijk hier de eerste video van Aardig Digivaardig. Ook vind je daar een overzicht van de activiteiten die Aardig Digivaardig organiseert.