gro-up jongen in klas

Ons aanbod

Wat valt onder jeugdhulp bij gro-up? Bekijk ons aanbod voor kinderen, jongeren en ouders.

Wat valt onder jeugdhulp bij gro-up?

Onder jeugdhulp vallen verschillende soorten hulp. Denk aan steun bij psychische problemen, opvoedproblemen of sociaal-emotionele problemen. Hoe ziet die jeugdhulp eruit? Ook dat verschilt. Soms heb je als jongere of kind baat bij gedragstraining, schoolbegeleiding of jongerencoaching. En voor ouders is er opvoedhulp. Dat is waarom we het hebben over jeugdhulp op maat. We kijken naar wat jij nodig hebt. Alle jeugdhulp van gro-up op een rij:

  • Gedragstraining
  • Schoolbegeleiding
  • Voorkomen schooluitval
  • Jongerencoaching
  • Naschoolse behandelgroep
  • Dagprogramma Jonge Kind
  • Opvoedhulp

Jeugdhulp op maat

Welke hulp je precies nodig hebt, is afhankelijk van de vraag, je leeftijd en je situatie. Daarom bieden we jeugdhulp op maat. Nadat je je aanmeldt, bellen wij om een intakegesprek in te plannen. Het hangt van je leeftijd af of je ouders ook een actieve rol spelen in het traject. We zijn benieuwd naar waar je als jongere, kind of ouder tegenaan loopt. Aan de hand van je behoeftes en wensen, stelt onze jeugdhulpverlener een plan op. Daarin staan realistische doelen die we in overleg hebben opgesteld. En dan? Dan gaan we samen aan de slag.

Bijvoorbeeld in vorm van een-op-eencoaching. Of schoolbegeleiding. We kijken ook naar waar je die hulp krijgt. Misschien heb je wel thuis of op school jeugdhulp nodig. Of op je voetbalvereniging of dansschool. Dat noemen we ambulante jeugdhulp.

Jeugdhulp-aanbod bij gro-up: ambulante jeugdhulp

Ons aanbod voor jongeren

Het leven daagt je soms een beetje uit, maar het is fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Misschien gaat het op school minder fijn dan je had gehoopt. Vind je het lastig om je te concentreren in de les? Heb je studiestress? Of word je gepest? Daar komen veel emoties bij kijken. Met jeugdhulp kunnen we helpen als je worstelt met angsten, eenzaamheid en depressieve gevoelens. Of als je problemen hebt met familie of vriendschappen. We zorgen er samen voor dat jij je zelfvertrouwen weer terugkrijgt. Zit je op de middelbare school, maar ben je jonger dan 16 jaar? Dan kan een ouder je aanmelden voor jeugdhulp voor jongeren. Ben je tussen de 16 en 18 jaar? Dan mag je jezelf aanmelden.

Ons aanbod voor kinderen

Merk je dat je kind wat hulp kan gebruiken? Omdat je kind moeite heeft om haar of zijn emoties te uiten. Of thuis driftbuien heeft. Of hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld trauma- of hechtingsproblematiek, autisme, ADHD? Geen zorgen, gro-up is er voor je kind. Nadat je een kind hebt aangemeld, gaan we in gesprek. Met jou en je kind. Wat is jullie vraag? En wat wil je kind bereiken? Daarmee gaan we aan de slag. In de vorm en op de plek die past. Of dat nu gedragstraining thuis is. Of schoolbegeleiding in de klas. De hulp verschilt per kind. Het doel is altijd hetzelfde: zorgen dat je kind snel weer verder kan.

Ons aanbod voor ouders

Ook als ouder kun je bij gro-up terecht voor jeugdhulp. Misschien merk je dat je kind moeite heeft op school, veel verdriet heeft of tegen problemen aanloopt met vrienden of klasgenoten. Daardoor kun je op jouw beurt zelf stress of zorgen hebben. gro-up jeugd- en opvoedhulp kan je een luisterend oor, praktische tips en een plan van aanpak bieden. Ons doel? Jou helpen om je kind beter te begrijpen en op een positieve manier de huidige situatie te verbeteren. Met deskundige ondersteuning werk je aan een fijne balans binnen het gezin.

Meer over jeugdhulp

Wil je nog meer lezen over jeugdhulp? Bekijk dan een van onze pagina’s.