gro-up en YETS doen het jongerenwerk in Schiedam

gro-up boksen

“Onze jongerenwerkers zijn positieve rolmodellen voor onze jongeren.”

  • Thijmen Klinkhamer, regiomanager gro-up buurtwerk.

Jij wil toch ook dat je kind de juiste keuzes maakt? Om dat te kunnen, moet je wel keuzes hebben. Niet alle jongeren in Schiedam hebben of zien wat er te kiezen valt. Doordat er al verkeerde keuzes gemaakt zijn. Of omdat ze het gevoel hebben erbij te willen horen. En soms wordt thuis de aandacht opgeslokt door problemen, in plaats van naar de jongeren te gaan. Daarom krijgen jongeren in Schiedam nu andere rolmodellen: de jongerenwerkers van gro-up en YETS.

“Ons grote doel is de kansengelijkheid vergroten.”

Thijmen

Welzijnsopdracht naar gro-up

De gemeente Schiedam gunde in juli de opdracht voor jongerenwerk aan gro-up en YETS. “De komende jaren zetten wij ons samen in voor 10 tot 23-jarigen”, zegt Thijmen Klinkhamer, teamleider Schiedam bij gro-up. “Ons grote doel is de kansengelijkheid vergroten, we hebben hierbij extra aandacht voor jongeren van 10-16 jaar.”

gro-up jongere wacht op de metro

Tegen de stroom in

“Als je in kwetsbare omstandigheden opgroeit, heb je niet altijd de beste voorbeelden om je heen”, legt Thijmen uit. “De jongerenwerkers van gro-up en -coaches van YETS bouwen een relatie op met de jongeren. Ze beantwoorden hun vragen. Eerlijk. We durven ook onze onzekerheid te laten zien. Want door kwetsbaar te zijn, nodigen we jongeren ook uit om zichzelf te zijn. En dat is wat je wil bereiken: dat zo’n jongere tegen de stroom in zichzelf kan zijn. Dan leert zij of hij hoe je het mooiste uit jezelf haalt.”

De jongeren zijn straks het voorbeeld voor hun buurtgenoten

Voorbeelden

Er ligt een schone taak voor gro-up en YETS in Schiedam. Waarbij ze gelijk zorgen dat de volgende generatie wel positieve rolmodellen heeft. “De jongeren die wij de komende jaren helpen, zijn straks het voorbeeld voor hun buurtgenoten”, sluit Thijmen af. “Zo krijgt straks heel Schiedam de ruimte om het mooiste uit zichzelf te halen.”

gro-up jeugd kijkt naar graffiti