gro-up verbetert de leefbaarheid in nóg twee Rotterdamse wijken

gro-up medewerkers Mo & Team

gro-up buurtwerk heeft het welzijnswerk gegund gekregen voor meer gebieden in Rotterdam. Naast Prins Alexander, waar buurtwerk al actief was, gaat ze nu ook aan de slag in Hillegersberg-Schiebroek en als onderaannemer in Kralingen-Crooswijk.

Het buurtwerk van gro-up heeft een lange traditie in Rotterdam. Al in de jaren ’90 voerde het de welzijnsopdracht uit in Prins Alexander. De gemeente heeft inmiddels de opdracht voor de periode vanaf 1 juni 2022 gegund. gro-up heeft daarbij het vertrouwen gekregen om deze nieuwe opdracht in Prins Alexander uit te voeren. Bovendien is gro-up straks ook hoofdaannemer in Hillegersberg-Schiebroek. En onderaannemer voor het jongerenwerk in Kralingen-Crooswijk.

Van eenzaamheid naar verliefdheid

Fantastisch dat we ons werk mogen voortzetten en uitbreiden’, zegt Vincent Ferdinandus, regiomanager buurtwerk bij gro-up. ‘We willen samen met alle bewoners van jong tot oud het welzijn van de bewoners in de buurt verbeteren. Samen maken we impact en bouwen we de komende jaren verder. Zoals we dat deden voor een oudere eenzame man die wekelijks naar onze koffieochtend kwam. Ineens zagen we hem een paar weken niet meer. Onze buurtverbinder ging bij hem langs. Wat bleek: hij was niet meer eenzaam. Op de koffieochtend was hij verliefd geworden. We willen nog meer van dit soort succesverhalen maken.’

Kun je deze content niet goed zien? Dan heb je waarschijnlijk voor een aantal cookies geen toestemming gegeven. Accepteer de marketingcookies om de content wel te kunnen zien. 

Akkoord