gro-up en JINC slaan handen wederom ineen voor de Bazen van Morgen

gro-up Anas Baas Van Morgen 2022

"We bouwen beiden aan een wereld waarin iedereen de ruimte krijgt om het mooiste uit zichzelf te halen."

Voor het zesde jaar op rij heeft gro-up meegedaan aan Baas van Morgen. Met dit initiatief, van non-profit jongerenorganisatie JINC, krijgen verschillende jongeren de kans om de taken van een directeur een dag lang over te nemen. Bij gro-up was het 2 juni Anas die op de stoel van HR-directeur Blerim Mustafa plaatsnam.

gro-up Baas van Morgen 2022
Anas (links) en Blerim

Al om 8.00 uur werd Anas opgehaald door Blerim, waarna de twee mannen werden verwacht op de officiële opening van Baas van Morgen: een ontbijt met bazen van vandaag en bazen van morgen. Na dit startschot reden de heren door naar het hoofdkantoor van gro-up in Berkel en Rodenrijs.

Inspireren met oplossingen

Na een rondleiding mocht Anas aan de slag met een lastige, maar interessante opdracht. gro-up bestaat uit de domeinen kinderopvang, buurtwerk, onderwijs, jeugdhulp en kraamzorg. Aan Anas was de vraag: hoe kunnen de collega’s van alle verschillende domeinen binnen gro-up beter met elkaar samenwerken? Aan Anas was de vraag: hoe kunnen de collega’s van alle verschillende afdelingen binnen gro-up beter met elkaar samenwerken? Helemaal niet makkelijk, maar toch inspireerde Anas met zijn oplossingen.

“Om goed te kunnen samenwerken moet je elkaar eerst leren kennen. De ander meenemen in wat voor werk je doet. Maar ook wat je persoonlijke interesses zijn. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door een dagje met elkaar meelopen of een vlog over je werkdag opnemen en die delen op een soort Instagram voor je werk.”

Anas

Het mooiste uit zichzelf halen

Blerim Mustafa, gro-up: “JINC en gro-up bouwen beiden aan een wereld waarin iedereen de ruimte krijgt om het mooiste uit zichzelf te halen. Het is dan ook geweldig om te zien hoe al die Bazen van Morgen vol overgave en energie hun uitdaging aanpakken. Anas was daar een perfect voorbeeld van. Hij heeft me echt verbaasd met zijn vermogen om in korte tijd oplossingen te bedenken voor een probleem dat hij tot vanochtend nog niet kende. En, laat ik eerlijk zijn, het is helemaal geen straf als iemand je taken voor een dag overneemt!”