De eerste hardloopstappen tijdens clinic en gro-up jeugdlopen voor de CPC Loop

gro-up Jeugdloop Cpc 2024

Femke Bol, Lieke Klaver en Khalid Choukoud laten zien: met hardlopen kan je dromen waarmaken. Alleen hoe begin je daarmee? Ruim 5300 kinderen zetten zondag 10 maart tijdens de NN CPC Loop hun eerste hardloopstappen. Zij liepen een gro-up jeugdloop. En kregen daarvoor al een heuse clinic.

Twee wereldrecords lopen in een maand tijd is een unieke prestatie. Niemand verwacht dat al die kinderen dat gaan waarmaken. Maar ieder tempo van hardlopen is een belangrijke prestatie. En voor jonge kinderen extra belangrijk. Want als je al jong leert om regelmatig te bewegen, hou je dat later ook langer vol. “Daarom willen we kinderen zoveel mogelijk laten bewegen”, zegt Mandy Duyvestyn, locatiemanager kinderopvang bij gro-up. “Dat doen we op onze kinderopvang en in het buurtwerk. Maar omdat we het alle kinderen gunnen, sponsoren we jeugdlopen zoals die van de CPC.”

Clinic en warming up

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar kan je ook zomaar gaan hardlopen? “Met een paar goeie schoenen kom je al een heel eind”, zegt Mandy. “En de gro-up jeugdlopen zijn 1 en 2,5 kilometer, dus geen Sifan Hassan afstanden. Maar de kinderen stonden niet onvoorbereid aan de start. We gaven een paar weken geleden al een hardloopclinic. En bij inschrijving kregen ze allemaal leuke oefeningen voor de warming up.”

Stormen en relaxen

Zo zoefden de kinderen 10 maart door Den Haag. De allerkleinsten in gezelschap van een ouder. Lachend, puffend en zwetend haalde iedereen de finish en de eigen medaille. En voor wie nog energie over had, was er in de gro-up corner op het Malieveld ook nog genoeg te beleven. Dansen in de silent disco of stormen over de stormbaan. Om daarna voldaan met een stukje fruit even te relaxen in de leeshoek. “Het was weer een mooie dag”, zegt Mandy. “En het volgende doel staat ook al op het programma: tijdens de NN Rotterdam Marathon zijn er weer jeugdlopen. Dus de kinderen kunnen er niet de kantjes vanaf lopen.”

gro-up Jeugdloop Cpc 2024 gro-up Corner Panna