Podcast: Roan Vogelt uit waarom jongeren vuurwerk zo leuk vinden

Podcast Roan Vogelt Uit Waarom Jongeren Vuurwerk Zo Leuk Vinden

gro-up lanceert de podcast Roan Vogelt het uit. Jongerenwerker Roan de Vogel zoekt daarin uit wat jongeren fascineert en waarom. En dat vraagt hij aan de doelgroep zelf. In aflevering 1: waarom is vuurwerk zo leuk.

Podcast Roan Vogelt het uit over vuurwerk

In aflevering 1 van Roan Vogelt het uit vertellen middelbare scholieren Robin, Xem, Job en Bastiaan over hun grootste hobby in deze tijd van het jaar: vuurwerk. Ze zijn groot liefhebber, maar waarom? En hoe gaan ze om met vuurwerk?

Vuurwerkverbod

Roan, zelf ook groot vuurwerkliefhebber snijdt ook een vuurwerkverbod aan. Veel politieke partijen en ook hulpverleners zijn daar voorstander van. Roan, Robin, Xem, Job en Bastiaan bespreken welke argumenten er zijn voor een vuurwerkverbod. Zijn die totale onzin of zit er een kern van waarheid in? En welke rol speelt het gedrag van de jongeren in de wens voor een verbod? En kunnen ze zelf zo’n verbod voorkomen?

Tips voor het omgaan met vuurwerk

Natuurlijk komen er ook veel tips en tricks voorbij. Voor vuurwerkafstekers. En voor ouders. Hoe kan je de vuurwerkfascinatie van je kind een beetje in goede banen leiden? Beluister de podcast en het wordt een heerlijke jaarwisseling.

Kun je deze content niet goed zien? Dan heb je waarschijnlijk voor een aantal cookies geen toestemming gegeven. Accepteer de marketingcookies om de content wel te kunnen zien. 

Akkoord

Onderzoek naar milieuschade

In het podcast haalt Roan een onderzoek aan naar de milieuschade van vuurwerk. In 2022 publiceerde het RIVM een onderzoek naar de impact van vuurwerk tijden Oud & Nieuw op het milieu. Daarin concluderen ze onder meer dat het fijnstof in de lucht die avond en nacht flink toeneemt. Maar ook snel weer daalt naar het normale niveau. Je vindt het rapport (en anderen) hier.