Ons vaste ritueel: samen op stap tijdens de Avond4Daagse

gro-up kinderen groepje loopt onder begeleiding twee volwassenen

Ook wij hebben zo onze eigen rituelen. Eén daarvan is de Avond4Daagse.

In mei besteden we op allerlei manieren aandacht aan het thema rituelen. En bij gro-up hebben we ook zo onze eigen rituelen. Eén daarvan is de Avond4Daagse, de serie avondwandelingen die meestal rond eind mei plaatsvindt. Het is een feestje voor iedereen, elk jaar weer.

Eén van de plekken waar we al jaren meedoen is Zoetermeer. Onze collega Yvonne Westerhoff, senior locatiemanager van verschillende kinderopvanglocaties in de stad, vertelt waarom het voor ons zo’n belangrijk ritueel is.

Kun je, voor degenen die het niet weten, uitleggen wat de Avond4Daagse is?

Tuurlijk! De Avond4Daagse is eigenlijk een stadsevenement, maar het gebeurt in heel Nederland. De Koninklijke Nederlandse Wandelbond is de hoofdinitiatiefnemer, maar alle dorpen en steden mogen meedoen. Iedereen mag zelf kiezen wanneer ze het evenement organiseren, maar wij volgen altijd het voorstel van de KNWB. Dus dit jaar gaan we van 22 mei t/m 25 mei elke avond wandelen.

Waarom doen we mee?

Als organisatie zijn we veel bezig met sporten en bewegen, dus aan initiatieven die dit stimuleren dragen we graag ons steentje bij. Daarnaast vinden we het leuk en mooi om als kinderopvanglocaties op te trekken met de verschillende scholen in Zoetermeer. De kinderen op onze BSO’s gaan ook bijna altijd in Zoetermeer naar school, dus het is belangrijk dat we elkaar kennen.

Als organisatie zijn we veel bezig met sporten en bewegen, dus aan initiatieven die dit stimuleren dragen we graag ons steentje bij.

Yvonne Westerhoff senior locatiemanager

Hoe reageren de kinderen op de Avond4Daagse?

Die zitten bomvol enthousiasme. Natuurlijk aan het eind, als ze vol trots hun medaille laten zien, maar ook tijdens de wandelingen. Als gro-up vragen we zoveel mogelijk supporters om langs de weg te gaan staan en de deelnemers aan te moedigen. Heel mooi om te zien hoe al dat enthousiasme voor een lach op de gezichten van de kinderen zorgt.

De start is ook een bijzonder moment. We beginnen altijd met hetzelfde ritueel als opwarmertje. Kinderen treden op met het nummer Klaar voor de Start van Kinderen voor Kinderen, waarna de burgemeester het officiële startschot geeft. Ook reiken we elk jaar een wisselbokaal uit aan een van de scholen. Soms is dat de mooist verkleedde school, soms de meest enthousiaste, maar het kan ook de school met het leukste lied zijn.

Kun je deze content niet goed zien? Dan heb je waarschijnlijk voor een aantal cookies geen toestemming gegeven. Accepteer de marketingcookies om de content wel te kunnen zien. 

Akkoord

Wat hopen we te bereiken?

Het mooiste is natuurlijk als kinderen en ouders door de Avond4Daagse de smaak te pakken krijgen en zelf ook vaker gaan wandelen. Wat we in ieder geval merken is dat bijna alle kinderen naarmate ze ouder worden de overstap maken van de 5 kilometer naar de 10 kilometer per avond. Dat is mooi om te zien, want het bewijst dat de kinderen het echt leuk vinden om mee te doen.

Daarnaast is het een mooie manier om alles wat we met gro-up doen eens in de spotlight te zetten. Als hoofdsponsor van de Avond4Daagse krijgen we de kans om met eigen creatieve inbreng het evenement nóg leuker te maken. Zo verzorgen we op de slotavond allerlei leuke activiteiten op het marktplein. Voor de kleintjes organiseren we daarnaast de Peutervierdaagse, waarbij peuters van de kinderdagverblijven en speeltaalhuizen een eigen route lopen.

Moet je op school zitten om mee te doen?

Nee, hoor. Iedereen kan meedoen, jong én oud. Door je via de website in te schrijven, ontvang je een startbewijs. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!