De nationale voorleesdagen 2022

gro-up kinderen Nationale Voorleesdagen

Van 26 januari tot en met 5 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Voorlezen is niet alleen leuk maar ook ontzettend goed voor een kind. Het stimuleert de taalontwikkeling. Door samen te lezen, leert het jonge kind de wereld stapje voor stapje beter te begrijpen.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen


Door voorlezen worden voorwerpen en gebeurtenissen gekoppeld aan woorden. Wanneer boekjes vaak worden voorgelezen, herkent het kind de structuur van het verhaal, het begin en het leuke, spannende einde van het verhaal. Voorlezen begint al in de babytijd, op schoot en samen ‘babbelen’ over wat er te zien en aan te wijzen valt. Het bevordert daarmee ook de relatie tussen (groot)ouder en kind. Voorlezen blijft belangrijk, ook als een kind zelf al kan lezen. Het verhaal groeit mee met de leeftijd. Ook in het digitale tijdperk is en blijft lezen belangrijk. Wat is er nu mooier dan weg te dromen in een mooi verhaal?

Prentenboek van het jaar


‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Dit prentenboek staat centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen.