Kinderen trotseren kou en maken gro-up Kids Run tot een succes

gro-up kinderen hardlopen

“Kijk eens”, zegt Saar trots terwijl ze haar medaille laat zien. “Heb ik vandaag gewonnen!” Saar was één van de kinderen die afgelopen zondag 20 maart meedeed aan de gro-up Kids Run. En, anders dan de naam waarschijnlijk doet vermoeden, deden er niet alléén kinderen mee. Er verschenen ook enthousiaste ouders aan de start.

“Klaar voor de start, af!” De kinderen stonden te popelen aan de start, met een harde knal ging de gro-up Kids Run op zondag 20 maart van start. Jonge kanjers renden bijna 1.000 meter, van de door gro-up gesponsorde kinderloop. Onderdeel van de Lansingerland Run. De kou mocht de pret niet drukken, het enthousiasme droop van de snoetjes en de rode koontjes waren snel zichtbaar. De kinderen genoten zichtbaar van het bewegen in de buitenlucht. Daarmee sluit de gro-up Kids Run mooi aan op de beweegrichtlijn van Nederland: minimaal drie uur per dag actief bewegen. En zoveel mogelijk buiten.

Waarde van sport en bewegen

“Bij gro-up hechten we veel waarde aan sport en bewegen”, vertelt Susan Canter, regiomanager bij gro-up kinderopvang. “Wij bewegen veel met de kinderen waar wij zorg voor dragen. En brengen met sportactiviteiten voor jong en oud buurtbewoners bij elkaar. Door deze hardloopwedstrijd te sponsoren, bieden we ook andere kinderen de kans om te sporten.” Er deden aan de gro-up Kids Run niet alleen kinderen mee. Ook enthousiaste papa’s en mama’s renden mee. “Kinderen volgen het voorbeeld van hun ouders als het om levensstijl gaat. Daarom was het mooi dat iedereen samenkwam.”

Medailles

gro-up liet de Kids Run loop dan ook niet zomaar voorbij gaan. “Alle kinderen hebben bij de finish een mooie medaille gekregen”, vertelt Susan. ”En een lekkere appel als dorstlesser bij de gro-up fruitkraam. We zijn supertrots op alle kinderen. Ze hebben, ondanks de regen, een mooie prestatie neergezet!”