Laurentien van Oranje leest voor bij peuteropvang Toverspiegel in Den Haag tijdens Dag van de Voorschool

Laurentien van Oranje leest voor bij peuteropvang De Toverspiegel in Den Haag tijdens Dag van de Voorschool

Prinses Laurentien draagt de voorschool een warm hart toe: "Taal is alles. Taal staat voor emoties, taal staat voor plezier."

Vandaag vond in Den Haag de tweede editie van de Dag van de Voorschool plaats. Zo’n 100 Haagse voorscholen deden mee en gaven rondleidingen voor geïnteresseerde ouders/verzorgers met jonge kinderen. Speciaal voor deze gelegenheid las Laurentien van Oranje het boekje ‘Komt goed, kleine krab’ voor aan de kindjes van de peuteropvanglocatie Toverspiegel in Wateringseveld. De Dag van de Voorschool is een initiatief van de gemeente Den Haag, in samenwerking met Haagse kinderopvangorganisaties, om zoveel mogelijk ouders kennis te laten maken met de voorschool. De Dag van de Voorschool vindt twee keer per jaar plaats. De volgende editie is op 25 september.

Prinses Laurentien draagt de voorschool een warm hart toe: "Taal is alles. Taal staat voor emoties, taal staat voor plezier. Taal staat voor verbinding. Dus juist in de eerste jonge jaren is het ontzettend belangrijk dat we kinderen helpen om die taal tot zich te nemen. En dat gebeurt juíst op de voorschool en thuis.”

Juist in de eerste jonge jaren is het ontzettend belangrijk dat we kinderen helpen om de taal tot zich te nemen.

Laurentien van Oranje

Wethouder Hilbert Bredemeijer is enthousiast over de Dag van de Voorschool: "Geweldig dat zoveel ouders vandaag de voorschool bezochten. Hier worden kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Ontzettend belangrijk, zodat Haagse kinderen met gelijke kansen aan de basisschool kunnen beginnen."

gro-up boekenkast komt goed kleine krab

De voorschool bereidt kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud voor op de basisschool. Op een voorschool leren kinderen samen spelen en is er extra aandacht voor het leren van de Nederlandse taal. Voorscholen zijn te vinden bij de kinderdagverblijf- en peuteropvanglocaties van gro-up. Sinds dit jaar is de voorschool gratis in Den Haag voor kinderen met een verwijzing van het Centrum Jeugd & Gezin Den Haag. Kinderen mogen 16 uur per week komen. Den Haag is de eerste grote gemeente in Nederland die dit gratis aanbiedt.

Meer weten of aanmelden?

Neem contact met ons op of kom langs bij een gro-up locatie in de buurt.