Vies worden en spelen met modder mag op ModderDag

gro-up kinderen mogen vies worden en spelen met modder op ModderDag 2024

Modder is helemaal niet vies - het is juist hartstikke leuk om ermee te spelen!

Op 28 juni was het ModderDag. Kinderen door heel Nederland, en ook op gro-up kinderopvanglocaties, genoten van spelen met water en zand. Ze maakten zelf modder. En wat ontdekten ze? Modder is helemaal niet vies - het is juist hartstikke leuk om ermee te spelen!

Modderpret

Er werd volop gekliederd, gespetterd en door de modder gekropen. Met een beetje fantasie werden er de leukste dingen van modder gemaakt. George speelde in de modderbak en vulde zijn beker met modder: “Hmm, lekkere koffie.” Ook werden er moddertaartjes gebakken en kunstwerken met modder geschilderd. Iedereen mocht lekker knoeien en vies worden.

Het was één grote modderboel op alle kinderopvanglocaties van gro-up. Denise Scheffers-Geuze, adjunct locatiemanager bij gro-up kinderopvang, vertelt: “Spelen met modder is niet alleen leuk, maar ook stimulerend voor hun ontwikkeling. Op zo'n dag leren kinderen van alles over modder: wat het is en hoe ze ermee kunnen spelen. Modder heeft verschillende structuren. Van dikke, zware modder en dunne, waterige modder, die allemaal anders aanvoelen.”

"Door met natuurlijke materialen te spelen, ontdekken kinderen dat je overal mee kunt spelen."

Denise Scheffers-Geuze adjunct locatiemanager

Modder ontdekken

ModderDag geeft kinderen de ruimte om de natuur te ontdekken op een manier die ze normaal gesproken niet zo snel ervaren. Denise benadrukt het belang van vies worden: "Kinderen horen wel vaker ‘doe maar niet, want dat is vies’. Door met natuurlijke materialen te spelen, ontdekken ze dat je overal mee kunt spelen. Ze leren dat vies worden helemaal niet erg is. Dat het zelfs heel leuk kan zijn.”