Voetbalclinic van de meiden van VV De Meern

Voetbalclinic Van De Meiden Van VV De Meern

Is voetbal voor jongens? Echt niet! Roos vindt het stoer dat ook meisjes voetballen. Op donderdag 6 april volgden 77 kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van gro-up een voetbalclinic bij de meiden van VV De Meern.

gro-up is sponsor van het meidenvoetbalteam van VV De Meern. De meiden gaven een voetbalclinic aan kinderen van verschillende BSO-locaties uit de omgeving. Irina Leijdekker - Kers, locatiemanager bij gro-up kinderopvang, vertelt dat het mooi is dat we op deze manier iets voor elkaar kunnen betekenen. “Het is belangrijk om bewust te zijn wat kinderen op de BSO aangeboden krijgen. Daar hoort sport en bewegen bij. Daarom hebben we deze clinic samen georganiseerd.”

"Het is belangrijk om bewust te zijn wat kinderen op de BSO aangeboden krijgen. Daar hoort sport en bewegen bij."

Irina Leijdekker - Kers locatiemanager bij gro-up kinderopvang

Weer of geen weer

Een slalom om de pionnen, rennen over het veld en de bal naar een ander spelen. Kinderen werden uitgedaagd met afwisselende oefeningen. “De regen weerhoudt ze niet om mee te doen,” vertelt Irina. “Weer of geen weer. Je ziet, de kinderen zijn actief bezig en zitten in hun spel.”

Tibbe

Leren samen spelen

Roos vertelt trots dat ze al twee keer heeft gescoord. “Andere kinderen vinden dat je alleen op het doel moet schieten,” zegt ze. “Maar je moet ook veel samenwerken.” Tibbe vond het leuk, omdat hij keihard op het goal mocht schieten. “Ik wil het nog een keertje doen,” zegt zijn vriend Jan. “Omdat je ervan leert en dan beter kan worden!” De meiden van VV De Meern weten als geen ander dat je met teamsport veel van elkaar leert. Wat was deze dag hun uitdaging? “De groep bij elkaar houden,” zeggen ze lachend. “Kinderen lopen overal heen!”

"Ik mocht keihard op het goal schieten!"

Tibbe op de buitenschoolse opvang van gro-up

Tip van de meiden

De voetbalmeiden motiveren kinderen om meer te gaan bewegen. Want als je er vroeg mee in aanraking komt, ga je het later ook doen. En wie weet is dat wel voetballen! De tip die de voetbalsters aan kinderen meegeven is om een sport te kiezen die je leuk vindt. “Want als je het niet leuk vindt, ga je het ook niet doen. Dus ontdek waar je passie ligt.”