Kinderopvang

Kinderdagverblijf De Veldmuis

Kinderdagverblijf De Veldmuis in De Meern

Introductie

Welkom bij Kinderdagverblijf De Veldmuis in de wijk Veldhuizen. Wij zijn een kleinschalig, gezellig kinderdagverblijf met een ruime speelhal en een grote tuin. Hier ontwikkelt je kind zich spelenderwijs op allerlei vlakken. Zo maken we de stap naar de basisschool straks zo soepel mogelijk.

Lekker naar buiten

We vinden het heerlijk om samen met de kinderen en de bolderkar naar leuke speelplekken te gaan. En op Kinderdagverblijf De Veldmuis zijn we niet bang voor een beetje regen. Laarzen aan, en gaan! Maar ook dichtbij kunnen we heerlijk spelen. In onze Natuurlijk Buitenspelen-tuin leven de kinderen zich helemaal uit.

Activiteiten voor alle leeftijden

We werken met twee verticale groepen, dus de jongere kinderen zitten met de iets oudere kinderen op de groep. Het is supermooi om te zien hoe de kinderen van elkaar leren. We stimuleren de kinderen in hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid met activiteiten die aansluiten bij hun belevingswereld. De kinderen spelen zoveel mogelijk met levensechte materialen. Door onze kleinschaligheid ademt ons kinderdagverblijf een thuisgevoel uit waar kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers zich direct op hun gemak voelen.

Speciale peutergroep

Behalve de twee verticale groepen hebben we ook een speciale peutergroep. De kinderen in die groep zijn bijna 4 en klaar voor nieuwe uitdagingen. De pedagogisch medewerkers op deze groep creƫren een speciaal programma voor hen. Zo hebben we hier elke dag een kringgesprek, werken we met nieuwe materialen (zoals een prikpen, schaar of kralen) en gebruiken we meer uitdagende puzzels en spelletjes. Door meer uitdaging te bieden, bereiden we de kinderen voor op de basisschool. Ook stimuleren we de kinderen om keuzes te maken in hun spel en hebben ze hun eigen taken en verantwoordelijkheden op de groep.

Een fijne samenwerking

Samen met Peuteropvang De Veldmuis, Buitenschoolse opvang De Veldmuis en Buitenschoolse opvang Villa Veldmuis vormen we Kindercentrum De Veldmuis. Zo bieden we een uitdagende omgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar, met activiteiten die zijn afgestemd op hun leeftijd en interesses.

Een vloeiende overgang

Als je kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Dat is een leuk en spannend moment. Een goede overdracht is dan belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor een overdrachtsformulier in. Wij bespreken dit eerst met jou en sturen het daarna op naar de school van jullie keuze. Wanneer je kind naar school gaat, is hij of zij na schooltijd natuurlijk van harte welkom op buitenschoolse opvang de Veldmuis. Op deze leuke locatie is je kind dan al vaker is geweest. Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

LRK 638496275

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

030 662 07 15

Adres

St. Pietersberg 12a
3453 PH De Meern
  • Avatar

    Irina Leijdekker

    Locatiemanager