Kinderopvang

Kinderdagverblijf Het Zandkasteel

Kinderdagverblijf Het Zandkasteel in Vleuten

Introductie

Klimmen, klauteren, uitdagingen en ontdekken. Een blok hout wordt een boot, twee bomen zijn een tent. Alles kan en mag in de tuin van kinderdagverblijf het Zandkasteel. Onze tuinen zijn natuurlijk ingericht en biedt de kinderen de ruimte om te ontdekken, bewegen en te spelen!

Natuurlijk buitenspelen

Het maakt ons niet uit wat voor weer het is. Want buitenspelen is leuk en een essentieel onderdeel van de dag. Buiten hangen en staan bakken met bloemen en kruiden die de kinderen kunnen plukken, ruiken en proeven. Zo kunnen we in de zomer heerlijk genieten van onze zelfgekweekte aardbeien en plukken we een bosje lavendel. Want dat ziet er zo mooi uit en ruikt heerlijk! Uiteraard doen wij ook elk jaar mee aan de Buitenspeeldag en de Nationale Modderdag. We hebben niet voor niets het kwaliteitskenmerk Groen Cement!

Kindcentrum het Zandkasteel

U vindt ons in kindcentrum het Zandkasteel. We zijn gevestigd in het pand de Weide Wereld centraal gelegen in de wijk Vleuterweide. We delen het gebouw met onze peuteropvang en BSO, scholen, de sporthal en het welzijnswerk. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Uw kind in een vaste groep

Ons kinderdagverblijf is een heerlijke plek voor kinderen van 6 weken tot 4 jaar. We streven ernaar uw kind altijd in dezelfde groep te laten. Op het Zandkasteel hebben we twee babygroepen en vier verticale groepen. Met vaste pedagogisch medewerkers per groep. Zo zien de kinderen dezelfde gezichten. Dat zorgt voor een veilige hechting en een goede basis om verder te leren en te ontwikkelen.

Babygroep

De babygroepen zijn anders ingericht dan de andere vier groepen. Er is rust en ruimte gecreëerd voor de baby’s om te ontwikkelen en te spelen op hun manier. Op de babygroepen zitten kinderen tot 1,5 a 2 jaar. Daarna gaan ze naar een van de vier verticale groepen.

Verticale groepen

De verticale groepen hebben gezellige hoeken. Zoals een keukentje of de bouwhoek met uitdagend speelgoed. Er is voor elk kind wat wils! Van grote blokken tot aan een treinbaan. In de groep spelen kinderen van 0 tot 4 jaar met elkaar. Door de aanwezigheid van kinderen van verschillende leeftijden worden kinderen gestimuleerd met elkaar rekening te houden. De kleintjes trekken zich op aan het voorbeeld dat de oudere kinderen geven. De oudste kinderen kunnen meehelpen bij de verzorging en de activiteiten voor de kleinsten.

Gezonde voeding

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Bij deze ontwikkeling mag gezonde voeding niet ontbreken. Daarom werkt Gro-up volgens een gezond voedingsbeleid. Broodbeleg, tussendoortjes en drankjes zijn volgens de richtlijnen van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Kinderen krijgen dagelijks naast de broodmaaltijd ook groenten, zoals komkommer, paprika en tomaat, aangeboden. Daarnaast zorgen we ook voor afwisseling in fruitaanbod. Met een leuke, creatieve traktatiefolder bieden wij u ook allerlei ideeën voor gezonde feesttraktaties.

Bewegen om te ontwikkelen

Zingen, beweegspelletjes, dansen, voorlezen en muziek maken. Zomaar een greep uit de activiteiten die we dagelijks doen. Afgestemd op de verschillende leeftijden in de groep. Want de activiteiten met baby’s zijn anders dan de activiteiten voor peuters. Zo hangt er op de babygroep een grote spiegel met een balk waar ze zichzelf aan kunnen optrekken. Hier kunnen ze leren lopen en tegelijkertijd zichzelf in de spiegel ontdekken. Zo stimuleren we uw baby, dreumes of peuter in zijn of haar ontwikkeling en zelfstandigheid. En ontdekken ze langzaam de wereld om zich heen.

Samenwerking

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor het peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze. Met de scholen in het pand en de wijk zijn goede afspraken gemaakt over de doorgaande lijn en de overdracht. Kinderen blijven bij de overgang naar één van de scholen in de Weide Wereld vaak in hetzelfde pand. Dit is voor hen dan al vertrouwd terrein. Afhankelijk van de gekozen basisschool, is het mogelijk om de overstap te maken naar onze buitenschoolse opvang, BSO het Zandkasteel. De BSO zit ook bij ons in het pand en de kinderen die bijna 4 zijn mogen soms bij de BSO spelen om alvast te wennen. Of kies een van onze andere BSO-locaties.

Meer informatie

Tijdelijke locatie

De Landschapsbaan is een tijdelijke locatie. Onze eigen locatie wordt gerenoveerd. Na de renovatie, in mei 2024, gaan we weer terug naar de Teunisbloemlaan.

LRK 251430844

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 286 27 77

Adres

Landschapsbaan 250
3452 MM Vleuten
Vleuterweide
  • Avatar

    Richelle Graafland

    Locatiemanager