Kinderopvang

Kinderdagverblijf Kuikennest

Kinderdagverblijf Kuikennest in Den Haag Ypenburg

Introductie

Het beregezellige Kinderdagverblijf Kuikennest in Den Haag vind je op een ideale locatie: aan de groene rand van Ypenburg, direct aan de trambaan en met veel gratis parkeerplaatsen in de buurt. Dus kom eens langs met de fiets, tram of auto. Dan merk je snel hoe leuk het hier is.

Een betrokken team

Je wilt je kind alleen uit handen geven aan mensen die vol inzet bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Dat snappen we, en daarom bestaat ons team uit ervaren en betrokken pedagogisch medewerkers met passie en plezier voor kinderen. We hebben oog voor ieder afzonderlijk kind, waardoor we altijd passende activiteiten bedenken. We houden de ontwikkeling van je kind nauwlettend in de gaten, en gaan er vaak het gesprek met je over aan.

Reuzenstappen zetten op Kinderdagverblijf Kuikennest

We werken met verticale groepen, wat betekent dat de kinderen van 1 tot 4 jaar met elkaar op de groep zitten. Dat vinden we belangrijk, want de jongere kinderen kunnen superveel leren van de oudere kinderen. We volgen het Vroeg- en Voorschoolse educatieprogramma Piramide. Daarmee behandelen we thema’s die passen bij de belevingswereld van je kind. Spelenderwijs eigent je kind zich allerlei vaardigheden toe die straks op de basisschool van pas gaan komen. Echt, je kind gaat hier reuzenstappen zetten.

Gezonde voeding

Goed eten en drinken vinden we belangrijk bij Kinderdagverblijf Kuikennest. Kinderen krijgen dagelijks naast een broodmaaltijd ook groente aangeboden, zoals komkommer, paprika en tomaatjes. Daarnaast laten we kinderen kennismaken met heerlijke gerechten als macaroni en soep. Ook maken we allerlei soorten gestoomde groenten klaar die kinderen in alle rust kunnen proberen.

Een heerlijke plek in Den Haag, Ypenburg

Ons gebouw heeft een gezellige, huiselijke sfeer met open en lichte ruimtes vol duurzame materialen. We hebben allerlei speelhoeken ingericht met speelmateriaal waar de kinderen zelf mee aan de slag kunnen. Als we van thema veranderen, veranderen de speelhoeken ook. Zo blijft je kind nieuwe dingen doen en leren. Onze centrale hal is ideaal voor gezamenlijke activiteiten, zoals ochtenddans en yoga. Ook kunnen kinderen er materialen ontdekken in onze themagerichte tuff-tray, waarmee we de sensomotorische ontwikkeling stimuleren.

De deur uit

Binnen is het heel leuk, maar buiten misschien nog wel leuker. Als het weer een beetje meezit, zoeken we dan ook de frisse lucht op. Daar is onze mooie groene tuin in ontwikkeling, met een glijheuvel en een aparte babyweide. Er hangt een groot schaduwdoek, dus ook op de zonnigste dagen kunnen we veilig buiten spelen. Er is volop ruimte voor een spelletje en om te fietsen. Maar hoe bijzonder onze activiteiten ook zijn, vaak is lekker turen naar de voorbijrijdende trams het allerleukst.

Heel veel te doen

Eén ding is zeker: je kind gaat zich hier niet snel vervelen. Er is van alles te doen. Zo beginnen we de dag met een ochtenddans en is er wekelijks Peutergym, om lekker veel te blijven bewegen. Taal is van levensbelang, daarom werken we goed samen met de bibliotheek. We gaan daar geregeld langs om leuke boekjes uit te zoeken. En we vinden het helemaal leuk als opa’s of oma’s komen voorlezen.

Sommige dagen zijn nog net iets bijzonderder dan andere. Wat denk je van ModderDag, als we naar buiten gaan om lekker te spelen en vies te worden? Ook de koningdagspelen, de nationale voorleesweek, kinderboekenweek, pannekoekendag en foute truiendag zijn een groot feest. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de landelijke feestdagen, zoals Pasen, Sinterklaas en Kerstmis.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

LRK 225263294

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

015 310 20 50

Adres

Kerkuillaan 1
2496 LJ Den Haag
  • Avatar

    Bernice Egberink

    Locatiemanager