Kinderopvang

Kinderdagverblijf Kuikennest

Kinderdagverblijf Kuikennest in Den Haag Ypenburg

Introductie

Wat bieden wij?

Kinderdagverblijf Het Kuikennest biedt hoogwaardige en liefdevolle opvang, zorg en begeleiding van uw baby, peuter of kleuter. U vertrouwt ons een deel van de zorg voor en de opvoeding van uw kind toe. Dit doen wij in nauwe samenwerking en overleg met u. Sleutelwoorden daarin zijn open communicatie, vertrouwen, liefdevolle zorg en respect. Wij sluiten aan bij de belevingswereld van uw kind. Houden rekening met hun ontwikkeling en springen in op vragen en stimuleren hun talenten.

Beste van twee werelden

Alle kinderen worden opgevangen in groepen variërend in leeftijd van 0-4 jaar. De jongere kinderen kunnen ‘afkijken’ bij de oudere kinderen en de oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep. Speciaal voor de kinderen van 2,5 jaar en ouder hebben we de peuterspeelgroep tot 13.00 uur. De kinderen gaan uit de groepen naar hun eigen peuterspeellokaal. Op deze wijze is er een heerlijke rustige sfeer en extra aandacht voor onze kleintjes. De oudere peuters krijgen in de peuterspeelgroep activiteiten afgestemd op hun ontwikkeling aangeboden. Deze zijn gericht op een soepele overgang naar de basisschool. Spelen met cijfers en letters en ook Engels behoort tot een vast onderdeel.

Activiteiten op kinderdagverblijf Het Kuikennest

Dagelijks bieden wij activiteiten aan passend bij onze zeswekelijkse thema’s. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen. Gezonde voeding en beweging voor kinderen staan hoog in het vaandel. Wij bieden alle kinderen iedere dag beweegactiviteiten aan. We spelen op de buitenspeelplaats, in de ruime speelhal en we gebruiken ook de de buitenruimte boven. Daarnaast wordt er regelmatig kinderyoga aangeboden door een gediplomeerde pedagogisch medewerker.

Jong en oud

We bezoeken vaak het verzorgingstehuis. De peuters vinden het geweldig om mee te gaan naar de ‘opa’s en oma’s’. De peuters worden door de ouderen ook erg geprikkeld in hun sociale  ontwikkeling. Denk hierbij aan leren delen, helpen en samenwerken. Daarnaast prikkelen de peuters de ouderen dan weer in hun vermogen om te zorgen voor een ander.

Overgang naar de BSO

Om uw kind op een vertrouwde manier door te laten groeien naar de buitenschoolse opvang organiseren wij gezamenlijke activiteiten. Op deze manier maakt uw kind kennis met de pedagogisch medewerkers en het ritme van deze groep. Dit maakt de overgang voor uw kind veilig en vertrouwd.

Peuterspeelgroep

Wilt u de voordelen van een peuterspeelzaal in combinatie met de voordelen van het kinderdagverblijf? Dan kunt u kiezen voor onze peuterspeelgroep. Speciaal voor kinderen van 2 jaar en 9 maanden tot 4 jaar. Uw kind is welkom van 7.30 tot 13.00 uur. Dit is inclusief een lunch. In deze groep speelt uw kind met leeftijdsgenootjes en bereiden wij hem of haar voor op de basisschool. De voordelen? U heeft de mogelijkheid kinderopvangtoeslag aan te vragen én we zijn niet gesloten in de schoolvakanties.

Ligging

Kinderdagverblijf Het Kuikennest ligt aan de rand van de groene, rustige woonwijk Ypenburg. Dichtbij de uitvalswegen rondom Den Haag en Delft. De locatie staat midden in de woonwijk. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Het gebouw heeft naast de zes groepsruimten ook een kinderbibliotheek en twee ruime speelhallen. Daarnaast hebben we een ruime buitenruimte met verschillende speelfaciliteiten. Ook is er een groot balkon op de eerste verdieping waar de kleine kinderen ongestoord kunnen rollen, kruipen en bewegen.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 225263294

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

015 310 20 50

Adres

Kerkuillaan 1
2496 LJ Den Haag
Ypenburg
  • Avatar

    Bernice Egberink

    Locatiemanager