Kinderopvang

Peuteropvang De Kleine Piloot

Peuteropvang De Kleine Piloot in Rotterdam Het Lage Land

Introductie

Hoe ziet een gemiddelde ochtend bij peuteropvang De Kleine Piloot eruit? De een is aan het schilderen. De ander speelt met de treinbaan. Twee peuters knutselen een pizza van karton en macaroni. De peuters die bij ons komen, leren om zelf te bepalen wat ze willen doen. En dat is best nieuw voor de meeste kinderen.

Zelf leren kiezen?

We bedenken een heleboel activiteiten. We doen ook veel samen als groep. Maar niet alles is uitgestippeld. Bij peuteropvang De Kleine Piloot leren we de kinderen om zelf keuzes te maken. En om zelf verantwoordelijkheid te nemen. En dat kunnen ze uitstekend. We hebben bijvoorbeeld open kasten. Als u uw kind brengt, gaat het daar vaak meteen op af om iets leuks te pakken.

We werken met een voorschoolse methode

Peuters vinden het ontzettend leuk om via activiteiten en spelletjes te leren. Bij De Kleine Piloot spelen we daarop in met een methode die aansluit op de basisschool. We stimuleren daarmee onder andere de taalvaardigheid. Maar ook de motoriek en sociale vaardigheden. Spelenderwijs gaat de ontwikkeling van uw kind met sprongen vooruit.

Peuteropvang De Kleine Piloot werkt volgens de Montessori-methode

Dat betekent dat we aandacht hebben voor het eigen tempo van het kind. En dat we werken met levensechte materialen om de zintuigen te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan spullen uit de keuken om mee te knutselen of materialen uit de natuur. Ons doel is dat kinderen zelf gaan ontdekken en uitproberen.

Een nauwe samenwerking met basisschool De Kleine Prins

We delen bijvoorbeeld de grote speelzaal met de basisschool. Maar de samenwerking gaat verder dan dat. Onze pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 zorgen samen voor een doorgaande ontwikkelingslijn van peuteropvang naar basisschool. Gaat uw kind straks naar een andere basisschool? Geen probleem! Ook dan is uw kind van harte welkom bij peuteropvang De Kleine Piloot.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 842936245

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:00 - 15:30
Dinsdag
08:00 - 15:30
Woensdag
08:00 - 12:00
Donderdag
08:00 - 15:30
Vrijdag
08:00 - 15:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 25 42 01 23

Adres

Van Bassenstraat 19
3067 XC Rotterdam
Het Lage Land
  • Avatar

    Sarah van Maanen

    Locatiemanager