Kinderopvang

Peuteropvang Villa Terbregge

Peuteropvang Villa Terbregge in Rotterdam Nieuw Terbregge

Introductie

Peuters hebben van nature de behoefte om te ontdekken en te verkennen. In de stijl van Maria Montessori helpen wij de allerkleinsten om zichzelf te ontwikkelen. Met het juiste aanbod aan materialen en spellen leert een kind zijn eigen talenten ontdekken op de peuterspeelzaal. Ieder kind is uniek en daar hebben we oog voor.

Peuterspeelzaal in de ochtend bij Villa Terbregge

U kunt uw kind vier ochtenden in de week een paar uur bij ons brengen: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend is uw kind welkom. Dan kan het andere kinderen leren kennen. En we doen net weer andere spellen dan het van thuis gewend is.

Ontwikkelen volgens de visie van Maria Montessori

We werken bij Peuteropvang Villa Terbregge volgens de visie van Maria Montessori. Heel in het kort komt dat neer op “Help mij het zelf te doen.” Een kind kan zich ontwikkelen als het met allerlei belevingen in aanraking komt. Als het op een positieve manier gestimuleerd wordt om iets nieuws te doen. En als alle vaardigheden daarbij aan bod komen. Zoals sociale vaardigheden, motorische, cognitieve, taal en communicatie, creativiteit en fantasie.

We volgen de ontwikkeling van uw kind

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Van ouders horen we vaak dat we oog hebben voor hun kind. Met het kindvolgsysteem KIJK! houden we de ontwikkeling van uw kind bij. Zo kunnen wij talenten stimuleren en kinderen optimale ontwikkelkansen bieden. Daarnaast werken wij bij peuterspeelzaal Villa Terbregge met een Voor- en Vroegschoolse Educatiemethode (VVE). Hierdoor hebben we extra aandacht voor de taal- en rekenontwikkeling, naast de andere ontwikkelingsgebieden zoals de motoriek. Eén keer per jaar nodigen we u graag uit voor een tienminutengesprek waarin we de ontwikkeling van uw kind bespreken.

We organiseren dus heel veel leuke activiteiten

Knutselen, uitstapjes in de buurt maken, beweegspelletjes bedenken, spelenderwijs met het leren van de kleuren oefenen: er is heel veel leuks te doen. We werken daarbij aan de hand van een vast dagritme en steeds een ander thema. Dat vergroot de herkenbaarheid voor uw kind. Bij alles wat we aanbieden, laten we de peuters zoveel mogelijk zelf doen.

De vertrouwde sfeer van kindcentrum Villa Terbregge

Ouders waarderen het gemak van een kleinschalig kindcentrum in de wijk. De peuteropvang, het kinderdagverblijf, de Verbazisschool WOW en de BSO zitten in één pand. Ouders, pedagogisch medewerkers en de leerkrachten leren elkaar daardoor goed kennen. En voor de kinderen voelt het kindcentrum als een gezellige en vertrouwde plek in de wijk.

Wilt u een rondleiding bij peuteropvang Villa Terbregge?

Of wilt u een ochtend samen met uw peuter meedoen? U bent van harte welkom.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 260470569

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 12:30
Dinsdag
08:30 - 12:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:30 - 12:30
Vrijdag
08:30 - 12:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 750 84 11

Adres

Meerum Terwogtlaan 135
3056 PP Rotterdam
Nieuw Terbregge
  • Avatar

    Nienke van Rijmenam

    Locatiemanager