Winnen En Verliezen

Op de basisschool ontdek je je talenten en leer je het mooiste uit jezelf te halen

School is onderdeel van je buurt, je thuis, je leven. Bij ons krijg je alle kansen en heb je alle groeiruimte

Als gro-up willen we er tijdens elke stap op het groeipad van een kind zijn. En veel van die stappen worden gezet tijdens de jaren op de basisschool, waar je ├ęcht wordt wie je bent. Daarom willen we ook dan een belangrijke rol vervullen.

Onderwijs Gruppets
Direct naar

Onze filosofie in de praktijk

Ons onderwijs vind je op dit moment op de Van Brienenoordschool in de Rotterdamse wijk Oud-IJsselmonde. Hier zorgen we ervoor dat er genoeg aandacht en ruimte is voor persoonlijke interesses. Want als kinderen ontdekken hoe leuk leren kan zijn, ontwikkelen ze zich veel gemakkelijker.

Studio Dijkgraaf SWK Brienenoordschool 6736

Oog hebben voor elkaar, omkijken naar de ander

Belangrijk in de buurt

Wij geloven dat een school een belangrijke bijdrage moet leveren aan de kwaliteit van de buurt. De Van Brienenoordschool is dan ook meer dan een basisschool. Samen met andere organisaties binnen gro-up en met lokale partners maken wij van de school een integraal kindcentrum (IKC), waar je ook terecht kunt voor opvang, zorg en vrijetijdsbesteding.

De maatschappij in het klein

De wereld van vandaag zit boordevol culturen, en op de Van Brienenoordschool is dat de normaalste zaak van de wereld. Dit is een soort mini-maatschappij, de wereld in het klein, waar we respect hebben voor elkaars levensovertuiging en cultuur. We leren elk kind actief deel te nemen en bij te dragen aan de echte maatschappij, waar we allemaal onderdeel van zijn.

Wij leggen de verbinding

Een van de grote voordelen van gro-up is dat we in veel buurten ook kinderopvang, buurtwerk en jeugdhulp aanbieden. Zo reikt ons oog verder dan de muren van de school en kunnen we ieder kind passende begeleiding, kansen en groeiruimte geven.

Met de Van Brienenoordschool brengen we nu al in praktijk hoe basisonderwijs er volgens ons uit zou moeten zien. Maar uiteindelijk willen we het groeipad van zoveel mogelijk kinderen kunnen faciliteren. We werken er dus hard aan om steeds meer prachtige scholen bij gro-up aan te sluiten.