De gro-up rekentool

Bereken je verwachte kinderopvangkosten en kinderopvangtoeslag.

Gruppets Setting Voor Web

Belangrijk

  • Bovenstaande berekening is van toepassing op kalenderjaar 2024.
  • De proefberekening is gebaseerd op het opgegeven inkomen.
  • Verandert je inkomen of je situatie, dan kan dat van invloed zijn op de daadwerkelijke kinderopvangtoeslag.
  • Je moet de kinderopvangtoeslag zelf aanvragen bij de belastingdienst.
  • Aan deze berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.
  • Het aantal uren per maand wordt berekend op basis van de gekozen dagen en/of het weekpakket.
  • We slaan de gegevens voor deze proefberekening niet op na het versturen van de e-mail.
  • Vragen? Geen zorgen, we beantwoorden ze graag. Mail naar klantcontact@gro-up.nl. Of bel naar 010 286 27 77.

Hoe werkt de rekentool kinderopvang?

Wat kinderopvang kost, hangt onder andere af van de soort opvang, je persoonlijke situatie en de leeftijd van je kind(eren). Misschien heb je wel recht op kinderopvangtoeslag. Daarom geeft de rekentool alleen een indicatie van de kosten. Het uiteindelijke bedrag kan net een beetje anders zijn.

Meer weten over de vragen in de rekentool? Zet je muis op een I-tje en je krijgt meer informatie. Ook de veelgestelde vragen hieronder vertellen meer over wat we vragen in de rekentool.

Voor wie is de rekentool kinderopvang?

Of je nou op zoek bent naar kinderopvang, of je al een opvang afneemt en wilt weten wat je volgend jaar gaat betalen: deze rekentool is helpt je. Je vult de gegevens in. En na een druk op de knop krijg je een proefberekening. Een indicatie van de kosten van de kinderopvang. Let op: de definitieve berekening krijg je altijd pas nadat je een contract hebt afgesloten met een kinderopvangorganisatie.

Veelgestelde vragen

Betekent een proefberekening via de rekentool dat er ook plek op de locatie is?

De rekentool verzorgt alleen een proefberekening, maar zegt niets over de beschikbaarheid op de locatie. Je kunt je aanmelden en onze afdeling Klantcontact & Advies neemt dan contact met je op. En bespreekt met jou de mogelijkheden.

Er is een verschil in het bedrag aan kinderopvangtoeslag tussen mijn kinderen. Klopt dat?

De hoogte van de toeslag kan verschillen voor een ‘eerste kind’ of ‘volgende kind’. Meestal is de kinderopvangtoeslag hoger bij een volgende kind. Hierbij gaat het niet om de leeftijd van je kinderen. Heb je bijvoorbeeld een kind van 4 jaar op de BSO en een kind van 2 jaar op de dagopvang, dan beschouwt de belastingdienst het kind waarvoor je de meeste uren kinderopvang afneemt als het ‘eerste kind’.

Wie moet de kinderopvangtoeslag aanvragen?

De kinderopvangtoeslag moet je zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Doe dit zo snel mogelijk nadat je een overeenkomst voor de kinderopvang hebt afgesloten. En uiterlijk 3 maanden nadat je kind gestart is. In je overeenkomst vind je alle informatie die je nodig hebt voor de aanvraag. Je vraagt je kinderopvangtoeslag aan bij de belastingdienst.

Hoe zit het met peuteropvang?

Veel gemeenten hebben een speciale regeling voor peuteropvang. Neem contact op met de afdeling Klantcontact en Advies om te bespreken wat de verwachte opvangkosten in jouw gemeente zijn.