Aanvullend aanbod

Meer dan onderwijs alleen

We voelen ons verantwoordelijk voor ieder kind op onze school. Die verantwoordelijkheid reikt verder dan het klaslokaal en de lesuren. We werken daarom intensief samen met mensen en organisaties binnen ons schoolgebouw om verschillende extra diensten aan te bieden.

Ons aanvullend aanbod

Maatschappelijk werk

Ellen Velthuizen is elke dinsdag en, om de week, op donderdag aanwezig om kinderen te helpen die wat steun of een luisterend oor zoeken. Haar maatschappelijk werk kan verlichting bieden in allerlei situaties. Bijvoorbeeld in het geval van een scheiding, als een kind gepest wordt of als het om welke reden dan ook gewoon even niet zo goed gaat.

Een kind kan samen met een ouder langskomen of alleen. Als het kind alleen langskomt en Ellen acht een tweede gesprek noodzakelijk, dan neemt ze altijd eerst contact op met de ouders voor toestemming.

Twijfel je of maatschappelijk werk de juiste oplossing voor jullie situatie is, kom dan alsnog gewoon langs bij Ellen. Samen bekijken jullie dan wat er nodig is. Als iemand anders jullie beter kan helpen, verwijst Ellen jullie altijd door naar de juiste persoon of instantie.

Contact opnemen met Ellen:

Telefoon: 06 13 40 38 10

E-mail: evelthuizen@dock.nl

Logopedie

Hanneke Jaspers van logopediepraktijk Beverwaard verzorgt elke maandag en vrijdag logopedie voor kinderen met uiteenlopende communicatieproblemen. Denk aan taalproblemen, uitspraakproblemen, stotteren, stemklachten en afwijkend mondgedrag.

Zo’n logopediepraktijk binnen de school is ontzettend fijn, omdat overleg met de leerkracht en intern begeleider van een kind heel belangrijk is. Het maakt het makkelijker om logopedische vaardigheden dag in dag uit toe te passen in het klaslokaal. Ook kunnen we hierdoor speciale trajecten voor onze kinderen opstarten. Zo is Hanneke in de zomervakantie, in goed overleg met de ouders, een traject gestart met kinderen die moeite hebben met spelling en met vlot technisch lezen.

Contact opnemen met Hanneke:

Telefoon: 010 - 482 74 82

Schoolzwemmen

In een waterrijk land als Nederland en zeker in een waterrijke stad als Rotterdam is het van belang dat iedereen zich goed kan redden in het water. Daarom bieden we op de Van Brienenoordschool aan leerlingen van groep 5 ook schoolzwemmen aan. Kinderen leren hun eerste zwemvaardigheden meegeven. Heel belangrijk en heel leuk. De kinderen gaan met de bus heen en weer van school naar het zwembad. Bij de schoolzwemlessen kunnen kinderen de officiële zwemdiploma's halen.

Wil je meer weten over ons aanvullend aanbod of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Studio Dijkgraaf SWK Brienenoordschool 6907