De gro-up Buurtwerk Cup verbindt jongeren met de kracht van voetbal

De gro-up Buurtwerk Cup Verbindt Jongeren Met De Kracht Van Voetbal

Jongerenwerkers brachten 150 voetbalminnende jongeren uit verschillende plaatsen in Zuid-Holland en Utrecht samen.

Afgelopen vrijdag 21 juni was het tijd voor een primeur: de gro-up Buurtwerk Cup in Rotterdam. Met het toernooi werden 150 voetbalminnende jongeren samengebracht door jongerenwerkers uit verschillende plaatsen in Zuid-Holland en Utrecht. Na het toernooi, waar een geweldige sfeer hing, keken deelnemers op groot scherm samen naar de wedstrijd Nederland-Frankrijk op het Europees kampioenschap voetbal.

Een resultaat van de academieweek

Het idee voor het toernooi ontstond tijdens de academieweek, waar gro-uppers met collega’s samenkomen voor trainingen. Nadat sommige jongerenwerkers hadden meegewerkt aan twee succesvolle landelijke edities, kwamen ze op het idee voor een eigen toernooi. Het resultaat, de gro-up Buurtwerk Cup, vond plaats bij buitensportlocatie Powerleague in Rotterdam. Op twee velden voetbalden jongeren uit Rotterdam Prins Alexander, Schiebroek, Aalsmeer, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Pijnacker-Nootdorp, Woerden, Waddinxveen en Zoetermeer tegen elkaar.

gro-up buurtwerk Verbindt Jongeren Met De Kracht Van Voetbal

Een dag vol verbinding

Het toernooi stond in het teken van verbinding. Verbinding tussen jongeren uit verschillende buurten, maar ook verbinding tussen de jongeren en de jongerenwerkers. Maar ook het sportieve aspect speelde een belangrijke rol. Sommige teams organiseerden op voorhand voorrondes om hun spelersafvaardiging te bepalen. Terwijl de jongeren op de velden op de toppen van hun kunnen speelden, was het langs de zijlijn één groot feest met alle meegereisde supporters. Vanuit Aalsmeer waren er zelfs busjes georganiseerd om alle fans de kans te geven hun helden aan het werk te zien.

Een mooie toekomst

Hasan Boran is jongerenwerker bij gro-up en een van de initiatiefnemers. Hij verwacht dat er voor de gro-up Buurtwerk Cup een mooie toekomst in het verschiet ligt. ‘Toen ik tijdens de academieweek collega-jongerenwerkers sprak, kwamen we erachter dat we op verschillende plekken dezelfde vragen krijgen van jongeren. Voor deze eerste pilot-editie hebben we onze krachten gebundeld. Ik heb goede hoop dat het succes van dit overkoepelende evenement ook een boost geeft aan de kleinere, lokale toernooien. En dat het voor veel jongeren straks echt een ambitie wordt om mee te mogen doen op de gro-up Buurtwerk Cup. Het is fantastisch om te zien hoeveel jongeren er dit jaar al meededen, volgend jaar verwacht ik nog meer teams uit nog meer plaatsen.’