Finales Street League: de afsluiting van zes weken sporten

Jongeren spelen finales van de Street League Zoetermeer

In Zoetermeer streden jongeren tegen andere voetbal- en basketbalteams uit hun wijk. Zes weken sporten, met een sportieve afsluiting: de spannende finales van de Street League.

“Hoe verhogen we de cohesie tussen de verschillende Zoetermeerse wijken? Met deze vraag liepen we al een tijdje rond binnen het buurtwerk-team”, legt William, teamleider gro-up buurtwerk, uit. Na wat brainstormsessies kwamen zij tot Street League, een sportief zomerprogramma voor alle jongeren uit Zoetermeer. “Met cofinanciering vanuit het Lokale Sportakkoord is er actief gewerkt aan sportstimulering, het verhogen van de cohesie van jongeren uit verschillende wijken en buurten”, gaat William verder.

Voetbal- en basketbalteams

Tijdens de zomervakantie hebben ruim 280 jongeren meegedaan aan het zomerprogramma Street League. De eerste vier weken hebben voetbal- en basketbalteams in hun wijk een onderlinge competitie gespeeld. Het team met de meeste punten werd gekroond tot wijkwinnaar en stroomde door naar de finales. De wijkwinnaars namen een mooie prijs in ontvangst, namelijk een Street League sporttenue wat ze zelf samen mochten stellen. Iedere wijk heeft nu zijn eigen tenue.

De finale

Na de wijkcompetitie stroomden de wijkwinnaars door naar de finales, waar alle wijken samen kwamen. In de categorie voetbal 15- heeft het team van Black Mamba uit Meerzicht gewonnen, voetbal 15+ is door FC Cheese uit Buytenwegh gewonnen en bij basketbal is de beker door BWE (Buurtwerk Elite) gewonnen. “Wat een mooie sportieve zomervakantie. Volgend jaar organiseren we zeker een 2e editie. Ben jij er dan ook bij?”, vraagt William.