Glamour Girls Party met workshops, mocktails en glittertattoo's

gro-up Glamour Girls Party bij jongerencentrum The Point in Bergschenhoek

Glitters en een flinke scheut plezier waren ingrediënten voor een Glamour Girls Party.

Om de donderdag is er voor meiden tussen tien en vijftien jaar oud een leuke activiteit te doen bij jongerencentrum The Point in Bergschenhoek. Deze gezellige bijeenkomsten brengen meiden van dezelfde leeftijd bij elkaar om samen plezier te hebben. Zo werd op 22 februari tijdens de voorjaarsvakantie een Glamour Girls Party georganiseerd.

Glamour Girls Party

Het feest was tot in de puntjes verzorgd door Irisz Ridder en Dina el Haji, jongerenwerkers bij gro-up buurtwerk. Iedere groep kreeg een workshop toegewezen om daarna door te schuiven, zodat iedereen aan het einde van de middag alle activiteiten had gedaan. Er was een workshop dansen en kickboksen. De meiden werden geholpen met hun haar en make-up voor een fotoshoot. Voor een extra sprankelende look konden ze zelfs een glittertattoo of henna laten zetten. Na alle activiteiten konden de meiden genieten van heerlijke snacks, fruit en zelfs hun eigen mocktail maken bij de mocktailbar.

"De meiden hadden er echt plezier in,” vertelt Irisz. "Aan het einde van de Glamour Girls Party besloten we alle meiden die aanwezig waren het dansje uit te laten voeren dat ze hadden ingestudeerd tijdens de workshop. Dat ging echt goed!”

gro-up workshop dansen tijdens de Glamour Girls Party bij jongerencentrum The Point in Bergschenhoek

Ik vind het belangrijk om de meiden een plek te geven waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

Irisz Ridder jongerenwerker bij gro-up buurtwerk Lansingerland

Praten over meidendingen

Of meiden nu gewoon iets leuks willen doen of behoefte hebben om te praten over wat hen bezighoudt, jongerenwerkers zoals Irisz Ridder en Dina el Haji staan voor ze klaar. “Ik vind het belangrijk om de meiden een plek te geven waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn," zegt Irisz. "Waar ze nieuwe vrienden kunnen maken en vrijuit kunnen praten over 'meidendingen'. Meiden hebben andere interesses dan jongens. En ook andere behoeften en uitdagingen. Als ze dit kunnen delen in een groep met alleen meiden, ontstaat er een sfeer van veiligheid en vertrouwdheid. Dat is moeilijker te bereiken in een gemengde groep.”

Girls only

Na een middag vol glitter en glamour, blijft er één prangende vraag hangen: zijn glittertattoo's en henna de nieuwe dresscode voor de Girls only bijeenkomsten op donderdagmiddagen? Dat zou toch wat zijn! Irisz benadrukt dat de activiteiten, met een onderliggend doel, gericht zijn op zelfreflectie. Door bijvoorbeeld het schrijven van liefdesbrieven aan henzelf, worden meisjes aangemoedigd om hun eigen kwaliteiten te erkennen. En deze te waarderen. Dit draagt bij aan een positief zelfbeeld en veerkracht.

Meiden tussen de tien en vijftien jaar zijn welkom bij jongerencentrum The Point in Bergschenhoek, van 15.30 tot 17.30 uur. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Irisz Ridder via Irisz.ridder@gro-up.nl.

Woon je niet in Bergschenhoek?

Zoek hieronder naar gro-up buurtwerk in jouw buurt.