Jongeren proberen uit handen van politie te blijven tijdens The Hunt in Pijnacker-Nootdorp

Jongeren proberen uit handen van politie te blijven tijdens The Hunt in Pijnacker-Nootdorp

Op maandag 29 april gingen jongeren tussen de 13 en 21 jaar uit Pijnacker-Nootdorp in het wijkpark Tolhek de uitdaging aan om de politie en handhaving te ontwijken tijdens het spel ‘The Hunt’. Wie slaagde erin om de missie te volbrengen en uit handen te blijven van de politie en handhaving?

The Hunt

Het spel lijkt op het tv-programma Hunted en is bedoeld om jongeren op een positieve manier kennis te laten maken met de politie en handhaving. Deelnemers moesten binnen een bepaald gebied drie controleposten bereiken om stempels te verzamelen. Als ze tijdens het spel werden gepakt door een agent of handhaver (een hunter), waren ze af en moesten ze terug naar het beginpunt. Iedere deelnemer had nog een extra ‘leven’ voor een tweede kans.

Samenwerking

Younes el Mghari, jongerenwerker van gro-up buurtwerk, legt uit dat het idee ontstond nadat ze zagen dat het eerder bij andere gemeenten was georganiseerd. “Alle partijen zagen dit wel zitten, dus hebben we het ook echt samen georganiseerd. Met de politie, handhaving, gemeente Pijnacker-Nootdorp en gro-up buurtwerk hadden we nooit bedacht dat het zo’n enorm succes zou worden. Maar dat was het! We zaten al snel aan het maximaal aantal deelnemers,” zegt Younes.

Hij legt uit dat het doel van het evenement is om de kloof tussen de politie, handhavers en de jongeren te verkleinen. “Vaak is er een negatief beeld van deze beroepen. Dit evenement is een manier om daar positieve verandering in te brengen.”

Author
jongerenwerker Younes el Mghari

Het is mooi om de kloof tussen politie en jongeren, handhaving en jongeren, op deze manier met zo'n leuke activiteit kleiner te maken.

Kun je deze content niet goed zien? Dan heb je waarschijnlijk voor een aantal cookies geen toestemming gegeven. Accepteer de marketingcookies om de content wel te kunnen zien. 

Akkoord

Nog meer Hunts?

Het evenement vindt niet alleen plaats in Pijnacker-Nootdorp. Het wordt ook in andere gemeentes georganiseerd of staat gepland. Vorig jaar organiseerden we het al in Zoetermeer. Deze week, op 10 mei, staat Gouda op de agenda. Ook gaan jongeren uit Krimpenerwaard op 28 juni proberen uit handen te blijven van politie en handhaving.