11-jarige Vosse zet met hulp van gro-up de eerste hardloopstappen op weg naar NN Marathon Rotterdam

11 Jarige Vosse Zet de Eerste Hardloopstappen Op Weg Naar NN Marathon Rotterdam

Vosse wil tijdens de NN Kids Run van de NN Marathon Rotterdam heel graag haar eerste stappen als hardloper zetten. En om echt goed voorbereid te zijn, volgde zij op 28 maart een hardloopclinic van gro-up bij buitenschoolse opvang (BSO) Didjeridoe.

“Mijn moeder loopt veel hard’, zegt Vosse. “En ze wilde dat ik dat ook ging doen, dan konden we samen gaan hardlopen. Vorig jaar liep mama de marathon. Papa en ik gingen kijken. En dat was supertof! Heel veel mensen stonden langs de kant en moedigden mama aan. Toen wilde ik ook hardlopen. Alleen ik ben pas 11, dan kan je toch niet de marathon lopen?”

gro-up NN Kids Run

Toch wel. “Op de BSO hoorde ik dat er een Kids Run is bij de Marathon van Rotterdam”, zegt Vosse. Op zaterdag 13 april lopen kinderen van 6 t/m 15 jaar tijdens de NN Kids Run 1 of 2,5 kilometer. Vosse: “Dus daar ga ik aan meedoen. Ik ben al druk aan het trainen.” Om die training wat te ondersteunen organiseerde gro-up, die de NN Kids Run sponsort, hardloopclinics. Tientallen deelnemers van de NN Kids Run volgden die op 25 of 28 maart.

gro-up Organiseert Fitclinic

Sportladder

“We leerden hoe je een warming-up doet”, zegt Vosse. “En we deden allerlei leuke oefeningen waarvan je conditie omhoog gaat. Bijvoorbeeld de sportladder, waarbij we om en om in alle vakken moesten rennen. En we vergaten niet aan het einde nog een rondje om de pion te rennen! Het was helemaal niet zwaar. Want het waren spelletjes, dus het was juist heel leuk! Sommige oefeningen ga ik ook met mama doen!”