Goedkoop leuke dingen doen met je gezin

gro-up kinderen op een glijbaan

Nu de boodschappen, kleding en energie duurder worden, kan je dan nog wel leuke dingen doen met je gezin? Jazeker. Kinderen onthouden de beleving. Dat hoeft echt niet een achtbaan te zijn. Kleine dingen kunnen ze net zo leuk vinden. Zolang jullie het maar samen doen. En ook een cadeau hoeft niet duur te zijn. Wat tips. Gratis en voor niets.

5 leuke dingen die je gratis kan doen

  • Maak van je wandeling een kunstwerk. Tijdens de wandeling kan je verschillende soorten bladeren zoeken. Om daar thuis iets leuks van te maken. Verf de bladeren en stempel ze op papier. Tada, een mooi kunstwerk!
  • Dieren bekijken op de kinderboerderij. Aai konijnen en cavia’s tijdens het knuffeluurtje bij Stadsboerderij Landzigt in Den Haag. Of maak een wandeling tussen de geiten en schapen bij De Blijde Wei in Rotterdam. Veel kinderboerderijen hebben ook een speeltuintje.
  • Voorlezen in de bibliotheek. Fijn om er een paar uurtjes door te brengen. Wist je dat er vaak activiteiten zijn in de vakantie? Zoals een voorleesuurtje voor kinderen. Kijk wat de bibliotheek bij jou in de buurt doet.
  • Fiets naar een andere speeltuin. Fiets een rondje door het dorp. Je komt vast een ander speeltuintje tegen: een nieuw speelavontuur voor je kind.
  • Maak een uitstapje naar het tuincentrum. Dat is voor kinderen een hele belevenis. Kinderen kijken er hun ogen uit.

Cadeaus

Is je kind binnenkort jarig? Of mag het naar een kinderfeestje komen? Natuurlijk wil je dan een cadeau geven. Het lijkt soms wel alsof dat altijd iets nieuws moet zijn. Maar voor kinderen hoeft dat echt niet. Die vinden vaak het cadeau uitpakken al leuk en spannend genoeg. Dan hoeft er echt geen speelgoed uit te komen. Combineer het nuttige met het aangename en geef bijvoorbeeld een paar sokken, of een T-shirt. Die had je toch al nodig.

gro-up Meisje krijgt een cadeau

Tweedehands cadeaus

En als je wel speelgoed wilt geven, hoeft dat ook niet duur te zijn. Kijk eens op Marktplaats.nl of loop een kringloopwinkel binnen. Daar vind je van alles leuks voor een kleine prijs. En ken je ook de ruilen/weggeefpagina’s op Facebook? Op zo’n pagina bieden mensen spullen die ze over hebben vaak gratis of ter ruil aan. Als je het maar komt ophalen. Er is voor bijna elke plaats of wijk wel een ruilen/weggeefpagina. Dus je hebt ook niet veel reiskosten.

Nog een voordeel van tweedehands cadeaus: door speelgoed een tweede leven te geven, laat je ook nog eens een mooiere planeet voor je kind achter.