Hoe maak je je dromen waar? Rapper Lewy weet het

gro-up Rapper Lewy

Rapper Lewy kennen we nog uit ons jongerenwerk. Nu inspireert hij anderen met muziek én zijn verhaal.

Je talent ontdekken

“Het begint met je talent ontdekken”, vertelt Lewy. Geboren als Paweł Lewandowski zong hij van kleins af aan mee met grote hits van de Backstreet Boys, Michael Jackson en Eminem. Hier begon Lewy’s liefde voor muziek. “Als hobby begon ik teksten te schrijven”, vertelt hij. “Dat kan overal. Je hebt alleen inspiratie en papier nodig. Muziek opnemen is lastiger; vind maar eens een studio.” Daarvoor kreeg Lewy hulp van gro-up. Jongerenwerker Fernando kende de jonge Lewy uit de wijk Zevenkamp. Hij hielp Lewy een studio binnen. Daarna ging het snel. In 2019 stond rapper Lewy voor het eerst op het podium tijdens ‘Future Talent’, een talentenjacht in Hoogvliet.

“Jongerenwerker Fernando hielp Lewy een studio binnen.”

Lyrics

De teksten van Lewy gaan over persoonlijke ervaringen en het leven om zich heen. “Op mijn debuutsingle ‘Ik Was’, vertel ik dat mensen soms een masker dragen. Zich anders voordoen dan ze zijn”, zegt Lewy. “In ‘Stijgen’ ligt de nadruk op depressie. Iets wat ik steeds vaker zie voorkomen bij jongeren."

gro-up Optreden Rapper Lewy Tijdens gro-up on stage Tijdens Oogstfeest in Zevenhuizen
Lewy trad ook op tijdens gro-up On Stage op het Oogstfeest in Zevenhuizen

Later dit jaar verschijnt Lewy's nieuwe studioalbum ‘Illusionary’. "Ik wil anderen inspireren om op een andere manier naar het leven te kijken. Om van een negatief moment ook de zonnige kant te zien.”

Lewy’s motivatie

Lewy heeft ups en downs gekend, maar is altijd positief gebleven. “Wanneer ik mijn verhaal deed, werd ik vaak door anderen onderbroken. Ik wilde mijzelf bewijzen, zodat iedereen wist dat ik ertoe doe. Dat ik ook iets kan. Rappen was de manier om mijn verhaal naar buiten te brengen. Mijn raps kan je niet onderbreken.” Lewy heeft een duidelijk doel voor ogen: andere jongeren motiveren niet op te geven en om iets leuks te gaan doen. Lewy noemt het zijn ‘drive’ om door te gaan met rapmuziek maken. “Ontdek wat jouw drijfveren zijn die je hebt om te doen wat je wilt. Wat jouw drive is. Haal daar je inspiratie uit.”

“De tip om het mooiste uit jezelf te halen: volg je dromen!”

Het mooiste uit jezelf halen

De tip die Lewy wil meegeven om het mooiste uit jezelf te halen is: “Volg je dromen. Is het je passie om, net als ik, muziek te maken? Of vind je het leuk om te voetballen of basketballen? Altijd geldt: Ga ervoor! Doe gewoon wat je leuk vindt om te doen.”