Bijzondere nieuwe BSO: in een dansschool

Bijzondere Nieuwe BSO In Een Dansschool

Woensdag 22 mei opende gro-up zijn nieuwste buitenschoolse opvang (BSO). Op een bijzondere plaats: in een dansschool. “We zagen gelijk een thema voor de opvang.”

Tientallen kinderhoofdjes met allemaal felle kleuren op de oren; het was een bijzonder gezicht woensdag 22 mei in Waddinxveen. De lichtjes hoorden bij de koptelefoons die de kinderen droegen tijdens de silent disco. Iedere kleur stond voor een ander kanaal. Waardoor iedereen kon losgaan op zijn eigen favoriete nummer. En zo zag je allerlei dansjes door elkaar gedaan worden. Dansen was een terugkerend thema deze dag. Want er lagen ook dansmatten en een professionele dansgroep opende de dag. Er was dan ook wat te vieren: de opening van gro-ups nieuwste buitenschoolse opvang: BSO Danspunt.

BSO Danspunt in Waddinxveen

BSO Danspunt is te vinden in dansschool Da Danza. Een bijzondere locatie. Want hoewel gro-up al locaties heeft in kantines van sportverenigingen en zelfs in een speeltuin, is dit de eerste kinderopvang in een dansschool. Wat hetzelfde is op deze BSO: kinderen gaan naar schooltijd doen wat ze leuk vinden. En onze pedagogisch medewerkers hebben oog voor wat elk kind nodig heeft.

"Danspunt is ook een leuke BSO als je andere hobby dan dansen hebt."

Laila Boon locatiemanager bij gro-up

Openingsdans BSO Danspunt

Iedereen een eigen ritme

“gro-up wil kinderen ervaringen aanbieden. Want die blijven kinderen bij”, zegt Laila Boon, locatiemanager bij gro-up. “Dus toen we de kans kregen om een BSO te beginnen in een dansschool, zagen we gelijk een thema voor de opvang: dansen. Maar dat niet alleen, we zoeken de creativiteit op met de kinderen. Ook voor zingen, knutselen en sporten is alle ruimte. Ieder kind heeft een eigen ritme. Daar gaan we samen naar op zoek.”