Een te gekke meivakantie

gro-up schoolkind meisje geschminkt

“Wij hebben cupcakes gegeten in gekke kleuren!” vertelt Suus (4).

Deze meivakantie was het thema Lekker Gek. Dus fietsen op gekke fietsen, in mei een zelfgemaakte kerstkaart sturen naar het hoofdkantoor, middeleeuws eten tijdens de lunch, gekkejuffendag of kleding andersom aantrekken. Het kon allemaal.

Meivakantie vloog voorbij

De meivakantie is weer voorbij gevlogen. We hebben ons weer vermaakt op alle buitenschoolse opvangen (BSO)! Elke vakantie is bijzonder bij gro-up. Omdat kinderen dan de hele dag naar de BSO gaan, doen we extra veel activiteiten. Altijd aan de hand van een thema. Deze vakantie was het thema Lekker Gek.

En dat was een groot feest. Zo had BSO De Boomhut in Dordrecht iedere dag een speciale dag. Er was een achterstevorendag, maar bijvoorbeeld ook gekkejuffendag. Dani (8) vertelt daarover: “Juf Agnes was met achterstevorendag in haar pyjama op de BSO gekomen. Dat vond ik erg grappig.” Juf Agnes reageert: “Je gaat mee in het thema, de kinderen ervaren dat als leuk. Daar doe je het voor!” En Julien (10) vertelt: “Achterstevorendag vond ik het leukste. Ik vond het leuk dat ik mijn trui achterstevoren aan mocht doen.”

Je gaat mee in het thema, de kinderen ervaren dat als leuk. Daar doe je het voor!

Agnes pedagogisch medewerker BSO De Boomhut

gro-up kinderen schilderen met voeten op de BSO
Schilderen met je voeten: lekker gek

Gekke kleuren

Ook BSO Kiezel en Kei pakte uit. De kinderen hebben onder andere geëxperimenteerd met gekke haarstijlen, er werd geschminkt. En alle kinderen aten cupcakes in gekke kleuren. Suus (4) vond de cupcakes erg lekker. Buiten deze leuke activiteiten is er nog meer gedaan. Inaya (6) vertelt hierover “Ik heb gedanst met Elsa!” Elsa van de Disneyfilm Frozen van Nadance is namelijk een dagje langs geweest.

Grapjes tussendoor moeten natuurlijk ook kunnen binnen het thema Lekker Gek. Zo vertelt Jamiel (9) van KIDSclub Fit & Fun Rokkeveen “Meester Martin maakte een grapje. Hij moest niezen, maar deed alsof!”

Het was een geslaagde vakantie. Écht een vakantie om nooit te vergeten!

gro-up meisje draagt grote schoenen
Veel te grote schoenen aan: lekker gek!

Tradities en rituelen namens onze pedagogische toppers

Elke vakantie werken wij met thema’s. Maar wist je ook dat we elke maand een thema hebben? Het maandthema van mei is tradities en rituelen. Dus de hele maand mei wordt hier aandacht aan besteedt. Zo vertelt pedagogisch medewerker Stefan van KIDclub Fit & Fun Rokkeveen: “Op onze BSO vinden wij het belangrijk dat de kinderen zelfstandig worden. We leren daarom kinderen rituelen aan, zoals handen wassen voor het eten. Zodat dat in hun systeem komt.” Zo zijn er nog meer tradities en rituelen. Stefan vertelt “In de vakanties eten we vaak wat lekkers als lunch.” Het blijft natuurlijk vakantie!

In normale schoolweken heeft pedagogische medewerker Hans van BSO Kiezel en Kei ook tradities en rituelen. “Een ritueel op onze BSO is het versturen van een verjaardagskaart.” Op de dag zelf vraagt Hans altijd wat ze op school gedaan hebben en wat voor cadeautjes zij gekregen hebben. “Dit doe ik dan tijdens het fruit eten.” Elk kind wordt gezien bij gro-up!

Agnes van BSO De Boomhut vertelt: ”De oudste kinderen mogen meebeslissen over de activiteiten in de vakanties aan de hand van de thema’s. De kinderen kwamen zelf bijvoorbeeld met achterstevorendag. Het meedenken over activiteiten door de oudste kinderen van onze BSO is een traditie geworden. Want daar is niets geks aan.”